Antena 3 CNN RO 3.0 Cum va arăta România anului 2030. Cele mai importante schimbări în digitalizare

Cum va arăta România anului 2030. Cele mai importante schimbări în digitalizare

Cum va arăta lumea noastră tehnologizată? Ce și cum vom construi în următorii 7 ani, cât de apărați vom fi de boli și ce fel de țară vom găsi în 2030. Sunt doar câteva dintre provocările la care au fost chemați să răspundă demnitarii în frunte cu premierul României, cei mai importanți oameni de afaceri și reprezentanți ai mediului academic la lansarea platformei "RO 3.0 - viitorul e aici" inițiată de Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   15:04

”Din punctul meu de vedere, sunt importante trei lucruri, în primul rand Educația, eu aș adăuga educația digitală.

Trebuie să educăm tradițional și digital întreaga populație. Al doilea subiect pe care voiam să îl subliniez este infrastructura digitală, noi trebuie să recuperam lipsurile.

Se fac cercetări care arată că este importantă și securizarea conectivității prin sistemele 5G.

Românii doresc să revină în țara lor, pentru vacanță, doresc să petreacă timp cu familiile. Cu cât se dezvoltă mai mult digital România, cu atât va crea oportunități mai bune de muncă și tendințele de exod se vor inversa”, a declarat, în cadrul Conferinței Naționale RO 3.0 - Viitorul e aici, Achilleas Kanaris, CEO Vodafone România.

”Este evident că trebuie să fie o legătură între guvernare și mediul de afaceri. Este evident că trebuie să existe un dialog permanent, dar nu ca până acum”, a declarat și premierul Marcel Ciolacu.

România anilor 2030 va arăta clar diferit, nu știm încă ce tehnologii ne vor schimba viața, ce energie vom consuma, cum vom comunica, dacă mașinile ne vor controla sau noi pe ele, la toate aceste lucruri încercăm să găsim răspuns.

”Se comunică foarte mult cu medicii de peste mări și țări, o colaborare excepțională cu firmele de comunicații, în sensul în care transformăm rețeaua noastră giga în giga bit. Avem o colocare cu serverele noastre, avem multe proiecte din perspectiva interactivității cu medicii aflați într-un spital în Germania, Anglia, America și noi, în timpul unui procedeu chirurgical. Cred că sună bine viitorul datorită tehnologiei și nu numai, dar și medicilor care fac față acestui val de schimbare”, spune Florin Andronescu, Sanador.

”Dacă astăzi cel mai modern computer din lume poate să facă o operațiune undeva la 10.000 de zile, un computer cuantum o va putea face doar în patru minute. Vorbim de o schimbare radicală. Dacă nu vom fi pregătiți, vom fi doar niște victime colaterale. Cred mult în capacitatea noastră de a fi pregătiți, avem o șansă unică. În această cursă a tehnologiei, modul în care niște state care sunt lideri vor ajunge să nu mai fie lideri peste 10 sau 20 de ani, ne dă oportunitatea și nouă, celor care astăzi nu suntem lideri, ca în 10 sau 20 de ani să fim lideri, să fim în top 10 națiuni”, a explicat Bogdan Gruia Ivan, ministrul Digitalizării.

”În primă fază, avem nevoie de formatori în România, sute, mii, care să creeze în 10-15 ani peste 15.000-20.000 de mii de specialiști în diferite tehnologii”, a declarat și Cristian Erbaşu, CEO Construcţii Erbaşu

Platforma "RO 3.0 - viitorul e aici" a fost lansata ieri de Antena 3 CNN pentru a găsi soluţii din partea oamenilor de afaceri, a universitarilor şi a cercetătorilor la provocările pe care le avem în fata pana in 2030.

×
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close