Antena 3 CNN RO 3.0 Sebastian Burduja, ministrul Energiei, despre perspectivele din sectorul energetic până în 2030: ”Ne-am asumat o misiune aproape imposibilă”

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, despre perspectivele din sectorul energetic până în 2030: ”Ne-am asumat o misiune aproape imposibilă”

Sebastian Burduja, ministrul Energiei a vorbit, în cadrul Conferinţei Naţionale de lansare a proiectului RO 3.0 Viziunea Viitorului, organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, parte a Intact Media, despre perspectivele din domeniul energiei până în anul 2030.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, despre perspectivele din sectorul energetic până în 2030: ”Ne-am asumat o misiune aproape imposibilă”
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2023   •   12:09

Sebastian Burduja, ministrul Energie, a vorbit, în cadrul Conferinţei Naţionale de lansare a proiectului RO 3.0 Viziunea Viitorului, despre modificările din domeniul energie până în anul 2030.

”În perspectiva anului 2030, dar nu numai, noi trebuie să dăm un răspuns românesc acestei trileme energetice. Vrem o energie sigură, în primul rând. Apoi, vrem o energie competitivă, la un preț corect, cât mai scăzut, pentru consumatorul final, atât consumatorul casnic, românul de rând, cât și consumatorul noncasnic, deci campaniile românești a căror competitivitate depinde de acest preț la energie electrică și gaze naturale. Și nu în ultimul rând, ne dorim o energie cât mai verde.

Noi acționăm pe toate aceste paliere, dar, țin să menționez, în această ordine de prioritate, adică energia trebuie să fie, înainte de orice, sigură, la un preț corect și, în al treilea rând, o energie verde.

”Ne-am asumat o misiune aproape imposibilă”

În acest moment, dacă vorbim de orizontul 2030, noi ne-am asumat o misiune aproape imposibilă, dacă ținem cont de experiența ultimilor ani pe care România a avut-o și anume să avem până în primăvară o strategie energetică națională.

Din păcate, România nu are o strategie energetică națională aprobată, validată, formalizată de mai bine de un deceniu”, a precizat Sebastian Burduja, ministrul Energiei,  Conferinţei Naţionale de lansare a proiectului RO 3.0 Viziunea Viitorului, organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN.

RO 3.0 VIZIUNEA VIITORULUI

RO 3.0 VIZIUNEA VIITORULUI

Publicată de Ştiri Antena 3 CNN pe Duminică, 26 noiembrie 2023

Conferinţa Naţională de lansare a proiectului RO 3.0 – Viziunea Viitorului are loc luni, 27 noiembrie 2023, ora 09:30, ONE TOWER, Sala SCENARIO, Calea Floreasca nr. 165, Etaj 17, sector 1, Bucureşti.

Împreună vom da START Proiectului RO 3.0, un proiect care coincide cu prima sesiune a seriei de dezbateri care vor defini România următorilor 7 ani.

Cei care vor veni în faţa dumneavoastră au misiunea să ne creioneze viziunea lor despre unde va fi compania/organizaţia pe care o reprezintă în anul 2030. Unde va ajunge domeniul pe care îl reprezintă în 2030 şi unde va fi România în anul 2030.

Vom descoperi împreună cum arată viitorul, ce rol va juca tehnologia în vieţile noastre în următorii ani, ce viziuni au marile companii şi ce putem face împreună pentru a face saltul în viitor - Digitalizarea României.

×
Subiecte în articol: Sebastian Burduja ministrul energiei
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close