Antena 3 CNN Actualitate Candidaţii la şefia Parchetului General şi a DNA, intervievaţi de CSM la sfârşitul lunii mai

Candidaţii la şefia Parchetului General şi a DNA, intervievaţi de CSM la sfârşitul lunii mai

Candidaţii la şefia Parchetului General şi a DNA, intervievaţi de CSM la sfârşitul lunii mai
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Apr 2013   •   13:54

Candidaţii la funcţiile de conducere din cadrul Ministerului Public vor fi intervievaţi la sfârşitul lunii mai, potrivit calendarului pentru examinarea propunerilor, stabilit miercuri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), informează Mediafax.
   
Secţia pentru procurori a CSM a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, printre altele, stabilirea calendarului pentru examinarea propunerilor pentru numirea în funcţiile de conducere din cadrul Ministerului Public.
   
Potrivit calendarului astfel stabilit, în perioada 3 - 30 aprilie, vor fi solicitate documentele ce trebuie să însoţească candidaturile şi vor fi procesate aceste documente cerute de lege şi regulament.
   
Radu Tudor: Nominalizările lui Ponta, făcute după ce a văzut reacţia lui Daniel Morar

Ulterior, până în 21 mai, vor fi puse în dezbatere publică proiectele de management ale candidaţilor şi vor fi făcute verificări asupra celor înscrişi în cursa pentru funcţiile de conducere.
   
Între 21 şi 28 mai, vor fi analizate rezultatele demersului anterior (dezbatere publică a proiectelor şi verificarea candidaţilor), iar în zilele de 28, 29 şi 30 mai va avea loc intervievarea candidaţilor, potrivit calendaruluui.
   
Avizele CSM vor fi transmise Ministerului Justiţiei la 3 iunie, se precizează în calendar.
   
Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Crin Antonescu, despre KOABITARE: Un ministru al Justiţiei din partea PNL va putea RETRAGE propunerea făcută de Ponta


×
Subiecte în articol: Ministerul Public Ministerul Justitiei
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close