Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Africa de Sud a eliminat Samoa de la CM de rugby

Africa de Sud a eliminat Samoa de la CM de rugby

Africa de Sud a eliminat Samoa de la CM de rugby
30 Sep 2011   •   16:01

Africa de Sud a rezistat unei reveniri curajoase a echipei de rugby din Samoa şi şi-a asigurat primul loc în grupa D a Cupei Mondiale cu o victorie, scor 13-5, la Auckland.

Bryan Habana a înscris rapid, iar Springboks conducea cu 13-0 la pauză. George Stowers a oferit replica în repriza secundă şi presiunea pe campioana en-titre s-a accentuat. Rezultatul a fost însă păstrat până la final, iar Africa de Sud va întâlni cel mai probabil în sferturile de finală naţionala Australiei.

Samoa a fost eliminată după ce a reuşit două victorii - 49-12 cu Namibia şi 27-7 cu Fiji - şi a fost învinsă de Ţara Galilor cu greu, scor 17-10. Şansele echipei se mai leagă doar de o victorie a Fiji în faţa Ţării Galilor la peste 39 de puncte, dar nu mai mult de 84 de puncte, care ţine de domeniul fantasticului.

Samoa şi-a asigurat totuşi prezenţa la Cupa Mondială din 2015.

Ţara Galilor îşi va asigura cel mai probabil locul doi în grupă, având de îndeplinit o formalitate în ultima partidă cu Fiji, programată pe 2 octombrie. Ţara Galilor are 10 puncte, în timp ce Fiji a acumulat doar 5 puncte în urma victoriei cu Namibia.

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala de rugby Africa de Sud
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close