Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Argentina, invitată să se alăture Turneului celor Trei Naţiuni

Argentina, invitată să se alăture Turneului celor Trei Naţiuni

Argentina, invitată să se alăture Turneului celor Trei Naţiuni
Sursa foto: rugby argentina pume
14 Sep 2009   •   12:28

Echipa naţională de rugby a Argentinei a fost invitată să se alăture Turneului celor Trei Naţiuni, din 2012. Ţara sud-americană va juca astfel cu Africa de Sud, Noua Zeelandă şi Australia într-un turneu extins al emisferei sudice.
Organismul care guvernează ?Tri-Nations?, SANZAR a anunţat că a extins invitaţia condiţionată pentru pume, după performanţa lor de la ultima Cupă Mondială.

"Să avem Pumele, locul trei la Rugby World Cup 2007 şi locul şase în lume acum, în competiţie cu primele trei naţiuni din lume în rugby va fi incitant pentru fani, jucători, sponsori şi canale media nu numai din cele patru state",declara şeful SANZAR, Andy Marinos .
Deşi invitaţia vine cu condiţii şi trebuie aprobată de cei ce transmit evenimentele SANZAR, şeful federaţiei de rugby din Argentina, Porfirio Carreras, a salutat vestea, apreciind că este "este un mare moment pentru rugby-ul argentinian".

Echipa naţională de rugby a Argentinei a cerut de câţiva ani să fie inclusă în turneul Tri-Nations.

Turneul celor trei naţiuni a debutat în 1996, Noua Zeelandă având cel mai bun palmares în competiţie, reuşind 41 de victorii în 61 de meciuri şi câştigând întrecerea de 10 ori.
Conform noul format propus pentru Turneul celor Patru Naţiuni, fiecare echipă va juca acasă şi în deplasare cu celelalte, pe durata a 8-9 săptămâni.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close