Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Francezul Martin Fourcade a câştigat al doilea aur la Soci, în proba de biatlon 20 km individual

Francezul Martin Fourcade a câştigat al doilea aur la Soci, în proba de biatlon 20 km individual

Francezul Martin Fourcade a câştigat al doilea aur la Soci, în proba de biatlon 20 km individual
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    13 Feb 2014   •   18:29

Biatlonistul francez Martin Fourcade a câştigat cea de-a doua medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Soci, după ce s-a impus în proba de 20 km individual.

Sportivul de 25 de ani a devenit campion olimpic şi în proba de urmărire, în urmă cu trei zile.

Reprezentantul României, Cornel Puchianu, a încheiat pe locul 60, ratând patru focuri şi sosind cu o întârziere de peste şase minute şi jumătate faţă de câştigător.

Deşi a ratat un foc şi a fost penalizat, Fourcade a reuşit să treacă primul linia de sosire, în 49:31.7.

Germanul Erik Lesser, care a tras fără greşeală, a obţinut medalia de argint, 49:43.9, iar rusul Evgeniy Garanchiev a luat bronzul (50:06.2).

Norvegianul Ole Einar Bjoerndalen a ratat o nouă şansă de a deveni cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, ocupând abia locul 34.

Legendarul biatlonist rămâne la egalitate cu un alt norvegian, Bjoern Daehlie, în clasamentul celor mai multe medalii la JO de iarnă, fiecare având câte 12.

Bjoerndalen mai are însă patru probe în care va putea obţine măcar o clasare pe podium, care să-i cimenteze definitiv locul în istoria sporturilor de iarnă.

×
Subiecte în articol: jo2014 soci2014 JO de iarna JO de la Soci
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close