Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Capăt de drum la CM de handbal din Croaţia. România - Slovacia 23-28

Capăt de drum la CM de handbal din Croaţia. România - Slovacia 23-28

Capăt de drum la CM de handbal din Croaţia. România - Slovacia 23-28
Sursa foto: Marius Stavrositu
22 Ian 2009   •   19:28

Campionatul Mondial de handbal masculin din Croaţia a luat sfârşit pentru naţionala României, echipa noastră fiind învinsă joi, la Osijek, de Slovacia într-un meci în care elevii lui Aihan Omer au jucat bine doar în prima repriză.
Astfel, cu două victorii şi trei înfrângeri, România a fost eliminată din competiţie încă din faza grupelor.
România avea nevoie de o victorie ca de aer înaintea meciului cu reprezentativa Slovaciei, ultimul al grupei A de la Campionatul Mondial. Absentă de la toate turneele finale din ultimii 14 ani, echipa naţională a României a început slab şi această campanie de CM. După primele două etape, toate declaraţiile din tabăra "tricoloră" erau pline de regrete.
Primul meci al grupei, cu campioana olimpică Franţa s-a soldat cu o înfrângere la o diferenţă jenantă de scor: 21-31. Debut cu stângul, dar nu era totul pierdut. Cu adevărat dezamăgitoare a fost înfrângerea cu Ungaria, 27-30, deşi băieţii lui Aihan Omer au condus pe tabelă nu mai puţin de 50 de minute, pentru a ceda uşor pe final. Speranţele au revenit în tabăra română odată cu cele două victorii din meciurile trei şi patru. Atunci, românii au învins cu 30-26 pe Argentina şi cu 40-20 pe amatorii din Australia, iar punctajul ne dădea dreptul să sperăm. Înaintea ultimului meci, handbaliştii români îşi purtau soarta în propriile mâini, jucând cu calificarea pe masă. O victorie cu Slovacia era echivalentă cu trecerea mai departe indiferent de celelalte rezultate de joi din Grupa A de la CM din Croaţia.
Realizând cât de mare este miza confruntării, jucătorii lui Aihan Omer au început partida bine aşezaţi în ghete, instalându-se repede la conducere pe tabelă. În minutul 6, golul lui Stavrositu a adus pentru prima dată România la o diferenţă mai mare de un gol. Lucrurile au mers şi mai bine cu timpul, tabela arătând un 10-6 în favoarea românilor după golul lui Ghionea din minutul 18. Slovacia era ţinută în viaţă, în acel moment, doar de Kukucka, autorul a şase goluri până în minutul 25.
Apropierea pauzei a adus, însă, o încetinire a compartimentului de atac al naţionalei "tricolore". În condiţiile în care nu s-au mai creat multe ocazii, iar acestea au fost ratate, elevii lui Aihan Omer nu au marcat decât trei goluri între minutele 21 şi 30. Slovacii ar fi preluat, probabil, conducerea, dacă nu erau paradele excelpţionale ale portarului Rudi Stănescu, iar prima repriză s-a terminat cu scorul de 13-12. Băieţii noştri au intrat, astfel, la cabine cu un firav avantaj, de doar un gol.
Căderea din repriza secundă
Repriza a doua a început nefericit pentru echipa română, iar Slovacia a trecut pentru prima oară la conducerea meciului, în minutul 33, scorul devenind 14-15. Imediat, golurile slovacilor Valo şi Antl au dus echipa slavă la un avantaj dublu. Jumătatea reprizei secunde a găsit România în nevoie de goluri, scorul de 19-21 nefiind insurmontabil, dar cu siguranţă îngrijorător. Încercând să revină în joc, "tricolorii" au fost traşi în spate de eliminări, cele ale lui Irimescu şi a lui Ghionea picând prost unei echipe aflate în dezavantaj. În aceste condiţii, Stranovsky a marcat rapid de două ori, scorul fiind 21-25, şi a săpat o prăpastie de patru goluri între cele două echipe cu doar zece minute înainte de final.
Nici finalul jocului nu a adus revenirea sperată, iar în minutul 58 scorul era de 23-28, diferenţa din acel moment fiind cea mai mare înregistrată până în acel moment. Meciul s-a şi terminat cu acest scor, iar aventura românilor la mondiale ia sfârşit.
Cele două echipe naţionale au jucat în următoarele formaţii:
România: Stănescu, Popescu ? Buricea, Nicolae, Petrea, Stavrositu, Toma, Ghionea, Jurcă, Rohozneanu, Iacob, Cozma, Irimescu. Antrenor: Aihan Omer.
Slovacia: Stochl, Shejbal, Paul ? Szucs, Kukucka, Sulc, Vozar, Niznan, Urban, Valo, Kopco, Pekar, Petro, T. Stranovsky, Antl, M. Stranovsky. Antrenor: Zoltan Heister
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Campionatul Mondial de handbal
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close