Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal CM din Croaţia: După România - Spania 32-40, mai putem spera doar la locul 15

CM din Croaţia: După România - Spania 32-40, mai putem spera doar la locul 15

CM din Croaţia: După România - Spania 32-40, mai putem spera doar la locul 15
Sursa foto: echipa nationala de handbal masculin
27 Ian 2009   •   13:06

România a pierdut, luni, meciul al treilea din Cupa Preşedintelui, competiţia care decide ocupantele locurilor 13-24 la Campionatul Mondial de handbal masculin din Croaţia. Elevii lui Aihan Omer nu au reuşit, astfel, să convingă la CM nici în grupe, nici în Cupa Preşedintelui. După dezamăgirea cu Slovacia, care a scos echipa naţională de handbal din cursa pentru fazele superioare ale competiţiei, "tricolorii" au ratat şi ultimul obiectiv, urmând să se bată, acum, cu Egipt pentru locul 15.
Cele două echipe care s-au întâlnit luni veneau, amândouă, după ratarea obiectivului stabilit înaintea turneului, acela de a trece de grupe. Acest lucru era cu atât mai îndreptăţit în cazul ibericilor, care au fost campioni mondiali în 2005 şi au obţinut medaliile de bronz la JO de la Beijing.
Victoriile din primele două partide de la Pula, cu Kuwait şi Cuba, dădeau speranţe de calificare românilor. Ghionea şi Compania au început bine meciul, aşa cum fac de obicei, pierzându-se, însă, pe final. elevii lui Aihan Omer au reuşit să atace foarte bine de la început, acest lucru echilibrându-se cu o apărare visătoare, care a dus la un scor egal până la jumătatea primei reprize. În minutul 14 însă, spaniolii au preluat conducerea în faţa unei echipe foarte motivate, care, însă, nu avea să se mai afle la cârma jocului până la finalul jocului. Mai mult, spaniolii au stabilit, încet o diferenţă de cinci goluri, care a măcinat moralul românilor. Chiar dacă la pauză diferenţa era de doar trei goluri (16-19), iar în repriza secundă scorul a fost şi relativ strâns, de 21-23, Spania a dat dovadă de valoare superioară şi s-a impus cu 40-32.
Echipa naţională urmează să întâlnească marţi Rusia, pe care trebuie să o învingă pentru a obţine locul al 15-lea la Campionatul Mondial. Ruşii vor juca acest meci deoarece au pierdut luni, 31-27 cu naţionala Egiptului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close