x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în 2016

de A.M.P   •   11 Ian 2017   •   21:48
Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în 2016 482

Internaţionala română Cristina Neagu a fost votată cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2016 în ancheta realizată de portalul de profil Handball Planet, scrie Agerpres.

Neagu (ZRK Buducnost Podgorica) a ocupat primul loc cu 64 de puncte în ancheta realizată cu participarea unor jurnalişti specializaţi pe handbal din 19 ţări. Cristina Neagu a cucerit titlul şi în 2015.

Cristina Neagu a fost urmată în clasament de două jucătoare norvegiene, Heidi Loke (Gyor), 62 puncte, şi Nora Mork (Gyor), 61 puncte.

Norvegianca Heidi Loke a câştigat titlul de cea mai bună jucătoare din lume în 2011, 2012 şi 2014, iar în 2012 a fost votată unguroaica Zsuzsanna Tomori.

În ancheta realizată de Handball Planet pe posturi au mai fost nominalizate Oana Manea (CSM Bucureşti) şi şase jucătoare străine care evoluează la CSM Bucureşti, campioana Europei.

Neagu a fost, evident, cel mai bun inter stânga, cu 64 puncte, devansându-le pe olandeza Estavana Polman (Team Esbjerg), 21 puncte, şi pe croata Andrea Penezic (ZRK Vardar Skopje), 13 puncte.

Cea mai bună extremă stânga a fost votată Camilla Herrem (ZRK Vardar Skopje/Norvegia), cu 43 puncte, urmată de rusoaica Polina Kuzneţova (Kuban Krasnodar), 22 puncte, şi muntenegreanca Majda Mehmedovic (CSM Bucureşti), 18 puncte.

Cel mai bun centru a fost desemnată suedeza Isabelle Gullden, de la CSM Bucureşti, cu 43 puncte, unul mai mult ca olandeza Nycke Groot (Gyori AUDI ETO KC), locul al treilea fiind ocupat de rusoaica Daria Dmitrieva (Lada Togliatti), 20 puncte.

Norvegianca Nora Mork a fost aleasă cel mai bun inter dreapta, cu 61 puncte, urmată de Alexandra Lacrabere (ZRK Vardar Skopje/Franţa), 29 puncte, şi Katarina Bulatovic (ZRK Buducnost Podgorica/Muntenegru), 21 puncte.

Cea mai bună extremă dreapta este rusoaica Ana Viahireva (Rostov pe Don), 46 puncte, care le-a devansat pe Carmen Martin (CSM Bucureşti/Spania), 36 puncte, şi pe suedeza Nathalie Hagman (Nykobing Falster), 21 puncte.

Heidi Loke a ocupat primul loc la pivoţi, cu 62 puncte, urmată de olandeza Yvette Broch (Gyori AUDI ETO KC), 21 puncte, şi de Oana Manea (CSM Bucureşti), 20 puncte.

Cel mai bun portar a fost desemnat Kari Grimsbo (Gyori AUDI ETO KC/Norvegia), cu 52 puncte, urmată de Amandine Leynaud (ZRK Vardar Skopje/Franţa), 19 puncte, şi de croata Jelena Grubisic (CSM Bucureşti), 14 puncte.

Titlul de cea mai bună apărătoare a revenit braziliencei Eduarda Amorim (Gyori AUDI ETO KC), cu 47 puncte, urmată de Beatrice Edwige (Metz Handball/Franţa), 19 puncte, şi de suedeza Linea Torstensson (CSM Bucureşti), 9 puncte.

Punctajele au rezultat în urma voturilor acordate de fani pe site-ul Handball-Planet.com, cumulate cu cele ale jurnaliştilor. În clasamentul final, opţiunile fanilor au fost convertite în puncte, 10, 7, 4, respectiv 1, iar cele ale jurnaliştilor au fost 5, 3, 2, respectiv 1.

Biletul Zilei
Ponturi Pariuri
Case de Pariuri
sati