Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Criza de la Oltchim se face simțită și la echipa de handbal, care ar putea rata prezența în Liga Campionilor

Criza de la Oltchim se face simțită și la echipa de handbal, care ar putea rata prezența în Liga Campionilor

Criza de la Oltchim se face simțită și la echipa de handbal, care ar putea rata prezența în Liga Campionilor
09 Sep 2012   •   23:18

Fostul director general al SC Oltchim, Constantin Roibu, a declarat că situația de la campioana României la handbal feminin este extrem de dificilă. CS Oltchim, de unde Roibu împreună cu alți 15 directori și-au dat demisia, nu mai poate susține financiar echipai, iar în lipsa bugetului necesar formația vâlceană nu va începe Liga Campionilor.

"Nu se pune problema să vindem jucătoare, aici nu e ca la fotbal. Noi am luat jucătoare libere de contract, nu am plătit nimic pe ele. Dacă nu vom avea bugetul necesar, nu vom începe Liga Campionilor şi le vom lăsa pe fete să se transfere la alte echipe unde să poată juca. Vom fi total corecţi faţă de ele", a spus Roibu.

"E clar că SC Oltchim nu mai poate susţine financiar această echipă. Nu mai pot aloca fonduri. Urmează privatizarea şi nu se ştie cine va fi noul acţionar. În acest moment avem asigurate salariile pentru luna august. Pentru luna septembrie trebuie, deja, găsiţi alţi sponsori. În următoarele 3, 4 luni, dacă nu mai mult, nu ne putem baza pe bani de la combinat. Luni va mai fi încă o întâlnire pentru a vedea ce posibilităţi de ajutor sunt pe plan local (...) Temerea mea cea mare este că SC Oltchim nu va fi preluată de nimeni. Mi-aşi dori să fie preluată de cineva, numai să se menţină activitatea şi să putem merge în continuare".

Constantin Roibu spune că nu este exclus ca HC Oltchim să plece de la Râmnicu Vâlcea. "Decât să moară echipa, mai bine să fie mutată într-un alt loc, este o soluţie. Am şi avut discuţii în acest sens cu preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu. I-am propus să vorbească pentru ca Oltchim să fie preluată de către Primăria Generală a Capitalei, unde sunt alte fonduri, alte posibilităţi. De asemenea, trebuie spus faptul că dacă un investitor vrea să preia clubul nu trebuie să plătească nimic pentru el. Îl preia cu totul gratis, mai ales dacă păstrează echipa la Râmnicu Vâlcea", a afirmat Roibu.


×
Subiecte în articol: Oltchim
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close