Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Cupa României la handbal, amânată cu o săptămână ca urmare a decesului lui Kurtes

Cupa României la handbal, amânată cu o săptămână ca urmare a decesului lui Kurtes

Cupa României la handbal, amânată cu o săptămână ca urmare a decesului lui Kurtes
Sursa foto: zoran kurtes
08 Mai 2010   •   11:05

Secretarul general al Federaţiei Române de Handbal, Mihai Marinescu, a declarat, sâmbătă, că în urma decesului antrenorului HCM Constanţa, Zoran Kurtes, Cupa Romaniei, care ar fi trebuit să înceapă în data de 12 mai, va fi amânată cel puţin o săptămână, potrivit Mediafax. FRH a anunţat ulterior că partidele se vor desfăşura între 19 şi 22 mai, tot la Braşov.

"Eu mă aflam azi noapte la Târgu Jiu, după ce am dat medaliile de bronz echipei Energia, şi am fost sunat de la Constanţa, pe la ora 01.30. Nu ştiu amănunte, decât că e o veste şocantă. Kurtes a fost un antrenor foarte bun, dar şi temperamental, care de-a lungul carierei a pregătit şi naţionala Iugoslaviei. Este o mare pierdere şi pentru HCM Constanţa, care voia să încheie sezonul şi cu cucerirea Cupei României. Acum, din păcate, vestea tragică ne obligă să amânăm Cupa României, care trebuia să înceapă în 12 mai, la Braşov", a declarat Marinescu.

Antrenorul sârb al echipei de handbal masculin HCM Constanţa, Zoran Kurtes, în vârstă de 44 de ani, a decedat, vineri seară, în jurul orei 23.00, la Mamaia, în urma unui stop cardio-respirator.

Surse din cadrul clubului au declarat că tehnicianului sârb i s-a făcut dintr-o dată rău, s-a aşezat pe patul din camera de la Hotelul Flora din Mamaia, unde era cazat. Un echipaj SMURD a sosit în aproximativ şapte minute şi a încercat timp de o oră să-l resusciteze. Decesul a fost constat în jurul orei 23.00.

Staful medical a echipei nu cunoştea ca tehnicianul să fi avut vreo problemă de sănătate.

Familia lui Zoran Kurtes se află la Novi Sad, soţia sa Desa fiind medic. Fiul cel mare al cuplului, Aleksander (16 ani), este campion la juniori al Serbiei la handbal, iar cel mic, Vladimir (11 ani), a început să practice şi el acest sport.

Zoran Kurtes era fratele lui Goran Kurtes, care a fost antrenorul echipei feminine de handbal CS Tomis.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close