Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Cutremur în handbal! Antrenorul "naţionalei", Aihan Omer, suspendat cinci ani de EHF pentru tentativă de mituire

Cutremur în handbal! Antrenorul "naţionalei", Aihan Omer, suspendat cinci ani de EHF pentru tentativă de mituire

Cutremur în handbal! Antrenorul "naţionalei", Aihan Omer, suspendat cinci ani de EHF pentru tentativă de mituire
Sursa foto: aihan omer
06 Aug 2009   •   16:47

Lovitură dură primită de handbalul românesc. Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat joi că i-a suspendat câte cinci ani din orice competiţie internaţională pe antrenorul naţionalei masculine, Aihan Omer, şi pe fostul "vice" al FRH, Petru Paleu. Mai mult, federaţia de la Bucureşti a fost amendată cu 27.500 de euro şi echipa naţională a fost suspendată doi ani din competiţii, fără executare. Totul a plecat de la o tentativă de mituire a unor arbitri danezi a lui Omer şi Paleu, la un meci cu Muntenegru.
Corupţia trebuie pedepsită, iar Aihan Omer şi Petru Paleu spun "La Revedere!" handbalului internaţional pentru cinci ani. Antrenorul de la UCM Reşiţa şi de la echipa naţională a României va plăti după ce s-a descoperit că, la un meci de baraj pentru Campionatul Mondial din 2009, disputat cu Muntenegru la Oradea pe 14 iunie 2008, Omer şi Paleu au încercat să mituiască brigada de arbitri cu bani şi prostituate. Martin Gjeding şi Mads Hansen au primit o ofertă de 30.000 de euro pentru a ajuta România, după ce "tricolorii" pierduseră meciul tur la Podgorica cu 31-27 (17-13).
Spre nefericirea lui Omer şi Paleu, arbitrii au refuzat şi au reclamat mai deparate gestul românilor, la preşedintele Federaţiei Daneze de Handbal, Per Rasmussen şi apoi la EHF. Răspunsul forului european a venit abia acum.
"Tribunalul de Arbitraj al EHF i-a găsit pe Aihan Omer şi Petru Paleu vinovaţi de tentativă de manipulare a arbitrilor prin oferirea de bani înainte de meci", arată comunicatul publicat de EHF, potrivit Mediafax.
Mai mult, autoritatea europeană a considerat că Federaţia Română de Handbal este responsabilă pentru acţiunile întreprinse de angajaţii săi şi a primit o amendă de 27.500 de euro, coroborată cu descalificarea României din competiţiile internaţionale doi ani, pedeapsă cu suspendare.
Reacţia oficială a FRH
"EHF ne-a informat oficial înainte de a posta comunicatul, iar noi am cerut între timp o traducere exactă a acestuia din care reies următoarele: Omer şi Paleu nu au voie să participe în nicio competiţie internaţională organizată de EHF, în timp ce echipa naţională de handbal masculin poate lua startul la meciurile internaţionale, numai dacă federaţia română achită amenda impusă de EHF. În caz contrar, echipa naţională nu poate evolua timp de doi ani, iar timp de patru ani se va afla sub monitorizare. Vom depune apel la această decizie", a declarat secretarul Departamentului Internaţional al FRH, Bogdan Macovei, conform Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala Romaniei
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close