O sportivă de excepţie, triplă campioană mondială cu echipa României, s-a stins din viaţă

25 Oct 2015   •   15:19
O sportivă de excepţie, triplă campioană mondială cu echipa României, s-a stins din viaţă
A decedat Iosefina Ștefănescu-Ugron (Ioja), triplă campioană mondială în 1956, 1960 (handbal în 11) și 1962 (handbal în 7), informează un comunicat al Federației Române de Handbal, remis Agerpres.

La ediția din anul 1962, Iosefina Ștefănescu-Ugron a fost căpitanul naționalei care a adus României primul titlu mondial la handbal în 7. Ea a jucat întreaga sa cariera numai la echipe studențești, cea mai însemnată perioada fiind la Știința—Universitatea București cu care a câștigat 6 titluri de campioana națională. În 1961 a câștigat Cupa Campionilor Europeni, competiție care a devenit astazi Liga Campionilor.

Nascută în 1932 în Covasna, Iosefina a debutat în acest oraș ca junioară, pentru ca apoi să evolueze la echipa de senioare din Sfântu Gheorghe, înainte de a pleca la București, la Institutul de Educație Fizică, pe care îl absolvă în anul 1956.

A fost profesoara — antrenoare la Clubul Sportiv Școlar 1 București și, până la pensionare a predat și în învățământul superior — Politehnica București.

Federație Română de Handbal transmite condoleanțe familiei și tuturor celor care i-au fost aproape.

ExitPOLL
x close