Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Dezastru pentru România la Campionatul Mondial de handbal din Japonia. Româncele au fost învinse cu un scor rușinos de Suedia

Dezastru pentru România la Campionatul Mondial de handbal din Japonia. Româncele au fost învinse cu un scor rușinos de Suedia

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă fără drept de apel de Suedia, cu scorul de 34-22 (14-9), marţi, la Kumamoto, în Grupa principală II a Campionatul Mondial din Japonia.

Dezastru pentru România la Campionatul Mondial de handbal din Japonia. Româncele au fost învinse cu un scor rușinos de Suedia
10 Dec 2019   •   15:30

Tricolorele au pierdut la scor după un nou meci slab, în care greşelile au abundat, în faţa unei formaţii nordice care nu a excelat, dar a fructificat numeroasele oportunităţi de care a beneficiat.

România a început greoi şi a fost condusă cu 4-0, dar a reuşit să revină la un moment dat în meci şi a egalat, la 6-6. Suedia a înscris apoi de trei ori la rând şi la pauză a intrat cu un avantaj clar, de cinci goluri, 14-9.

În partea secundă, România s-a apropiat la trei goluri, 12-15, dar apoi scorul a luat proporţii, iar în final scandinavele au câştigat la o diferenţă de 12 goluri, 34-22.

În alte partide, Rusia a dispus de Muntenegru cu 35-28 şi şi-a asigurat calificarea în semifinale, iar Spania a întrecut Japonia cu 33-31.

Rusia ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de Spania, 7 puncte, Suedia, 5 puncte, Muntenegru, 4 puncte, Japonia, 0 puncte, România, 0 puncte. Primele două clasate se califică în semifinale.

Miercuri vor avea loc ultimele partide din grupă, Spania - Rusia (08:00), România - Japonia (11:00) şi Suedia - Muntenegru (13:30).

În meciul de marţi au evoluat echipele:
România: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska, Diana Ciucă - Aneta Udriştioiu (4 goluri), Laura Pristăviţa (2), Cristina Neagu (4), Gabriela Perianu, Crina Pintea (4), Cristina Florica (1), Elena Dache, Anca Polocoşer (1), Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (2), Mădălina Zamfirescu (2), Ana Maria Iuganu, Patricia-Maria Vizitiu. Selecţioner: Tomas Ryde.
Suedia: Filippa Idehn (2 goluri), Martina Thorn - Olivia Mellegard (7), Carin Stromberg (3), Linn Blohm (4), Jamina Roberts (1), Melissa Petren, Mathilda Lundstrom, Johanna Forsberg, Marie Wall, Anna Lagerquist, Isabelle Gullden (4), Hanna Blomstrand, Emma Lindqvist (4), Nathalie Hagman (4), Mikaela Massing (5). Selecţioner: Henrik Signell.

Au arbitrat Cristian Lemes şi Mathias Sosa (ambii din Uruguay).

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close