Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Echipa naţională de handbal, fără Huţupan, Luca şi Gâlcă

Echipa naţională de handbal, fără Huţupan, Luca şi Gâlcă

Echipa naţională de handbal, fără Huţupan, Luca şi Gâlcă
16 Dec 2008   •   15:26

Vicecampioanele mondiale din Rusia din 2005 au ajuns la ora retragerii. Generaţia care a avut acele succese răsunătoare dispare de la echipa naţională pe măsură ce jucătoarele se retrag. Campionatul European de handbal recent încheiat pare că a însemnat şi ultima apariţie pentru Luminiţa Huţupan-Dinu în tricoul echipei naţionale.
Fosta jucătoare şi-a anunţat decizia după ce ultimul meci al campaniei din Macedonia, cel cu Croaţia, a avut loc. Huţupan, în vârstă de 37 de ani, a recunoscut că decizia este una foarte dificilă pentru ea, dar nici nu poate să continue în echipamentul ?tricolor? până la 50 de ani. Antrenorul României, Radu Voina, nu a putut decât să ia act de decizia lui Huţupan şi să o laude pentru treaba excelentă pe care a făcut-o apărând poarta ?naţionalei?, lucru care s-a întâmplat de nu mai puţin de 175 de ori. Fostul portar al României va continua, probabil, ca secund al antrenorului în cadrul echipei naţionale de handbal.
Decizia Luminiţei Huţupan vine la puţin timp după retragerile Steluţei Luca şi a Ionelei Gâlcă din echipa naţională. Gâlcă a luat acestă decizie la sfârşitul lunii octombrie, atunci când, printr-o scrisoare trimisă Federaţiei Române de Handbal, a anunţat că nu poate continua şi la club, şi la naţională, din cauza sănătăţii şi a altor motive personale.
După retragerea pivotului de 27 de ani, echipa naţională a rămas în noiembrie şi fără Steluţa Luca. Experimentata jucătoare (33 de ani) şi-a anunţat decizia în noiembrie, după meciul pe care echipa sa de club, Oltchim Râmnicu-Vâlcea, a jucat-o cu Larvik, tot din cauza sănătăţii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close