Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Franţa a câştigat Campionatul Mondial de handbal masculin

Franţa a câştigat Campionatul Mondial de handbal masculin

Franţa a câştigat Campionatul Mondial de handbal masculin
01 Feb 2009   •   20:25

Echipa naţională de handbal masculin a Franţei a câştigat, duminică, al treilea titlu mondial după ce s-a impus în finala competiţiei din Croaţia în faţa reprezentativei ţării gazdă. Franţa s-a impus cu scorul 24-19, răzbunând totodată şi rezultatul din Grupa I principală, unde Croaţia s-a impus cu scorul de 22-19.
Precedentele trofee ale Franţei au fost cucerite în 1995 în Islanda şi în 2001, când a găzduit competiţia, dar noii campioni mondiali au obţinut şi un titlu european în 2006, în Elveţia, şi unul olimpic în 2008 la Beijing, în China. Croaţia rămâne în palmares cu un singur titlu mondial, cucerit în 2003 în Portugalia. În palmaresul echipei mai sunt două titluri olimpice, la Atlanta şi la Atena.
În grupele preliminare, Franţa a făcut parte din grupa A, alături de România, formaţie pe care a învins-o cu 31-21. Naţionala ţării noastre, care a participat la un turneu mondial după o pauză de 14 ani, s-a clasat pe locul 15, după ce a învins Rusia, scor 42-38, într-un meci de clasament. Obiectivul iniţial al românilor era clasarea în primele 12 echipe al lumii, dar acesta a fost ratat după pierderea partidei cu Slovacia din faza grupelor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close