Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Franţa - România 31-21. Campionatul mondial de handbal: naţionala are trac în faţa campioanei olimpice

Franţa - România 31-21. Campionatul mondial de handbal: naţionala are trac în faţa campioanei olimpice

Franţa - România 31-21. Campionatul mondial de handbal: naţionala are trac în faţa campioanei olimpice
Sursa foto: nationala de handbal
18 Ian 2009   •   11:23

România nu a început tocmai cu cel mai bun rezultat Campionatul mondial de handbal masculin. În faţa campioanei olimpice, Franţa, jucătorii români au început în forţă. Au rezistat o repriză, pentru ca finalul să aducă o diferenţă de zece puncte. La pauză, diferenţa la goluri nu era foarte mare 12-9, totuşi trebuie ţinut cont că primul gol al naţionalei a venit abia în minutul 8.
În plus, românii nu au intrat încă în ritmul competiţiei şi au avut trac, se pare, în faţa unui adversar redutabil- două aruncări de la 7 metri ratate, contraatacuri irosite, pentru o primă repriză care i-a remarcat pe Rudi Stănescu, extrema dreapta Laurenţiu Toma, cu 4 goluri.
A doua repriză vede diferenţa scăzând la două goluri, dar doar pentru puţin timp. Românii pierd şi mai mult din ritm. Francezii se desprind decisiv pe final pentru un scor final de 31-21, fiind cea mai mare diferenţă de când Aihan Omer a preluat conducerea echipei.
Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, declara după meci pentru Gazeta Sporturilor: "Am ratat foarte mult în prima repriză, nu avem prea multe de comentat. Mi-au plăcut Toma şi Ghionea, care şi-au revenit pe parcurs, pe lîngă Stănescu, care a apărat senzaţional .Dacă ne batem pentru locul 3, suntem modeşti, sigur avem forţa de a merge mai departe. Nu aceasta a fost adevărata faţă a echipei noastre, însă s-a simţit tracul debutului la Mondiale.
Iar Aihan Omer se declara ?supărat pe rezultat şi pe ratările jucătorilor , dar cred că toate se datorează tracului şi emoţiilor debutului într-o competiţie de asemenea anvergură. Nu trebuie să uităm că toţi jucătorii mei debutează la un asemenea nivel contra campioanei olimpice, Franţa.
Duminică, România va avea un nou meci greu, cu Ungaria (ora 18.00 ), echipă însă pe care au depăşit-o în perioada de pregătire.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Campionatul Mondial de handbal
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close