Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Handbal feminin: România a ratat calificarea în semifinalele EURO 2016, după înfrângerea cu Danemarca

Handbal feminin: România a ratat calificarea în semifinalele EURO 2016, după înfrângerea cu Danemarca

Handbal feminin: România a ratat calificarea în semifinalele EURO 2016, după înfrângerea cu Danemarca
14 Dec 2016   •   21:06

Naționala feminină de handbal a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European - EURO 2016 - din Suedia, după ce a fost învinsă clar de formația Danemarcei, cu scorul de 22-17 (12-10), miercuri, la Helsingborg, în ultimul său meci din Grupa a II-a principală.

Tricolorele, care aveau nevoie de cel puţin un egal pentru a se califica în penultimul act, vor juca pentru locurile 5-6.

România nu a mai reuşit jocurile bune de până acum, fiind anihilată de incomoda formaţie daneză. Jucătoarele antrenate de Ambros Martin au fost neinspirate mai ales pe faza de atac, unde vedeta noastră, Cristina Neagu, a fost blocată foarte bine. Apărarea a fost singurul compartiment care a funcţionat bine, dar şi aici au existat momente în care echipa a fost surprinsă. 

Portarul danez Sandra Toft a fost de departe omul meciului, apărând nu mai puţin de 15 şuturi din cele 30 trase de românce. 

România a jucat foarte bine în primele 20 de minute şi a condus în majoritatea timpului cu un gol avans, dar de la 9-8 (23), scorul a devenit 9-11 (27) şi danezele au luat jocul pe cont propriu. Danemarca a avut la pauză 12-10, iar în minutul 35 se desprinsese la patru goluri, 16-12. Peste cinci minute, diferenţa creştea la cinci goluri, 17-12. Danezele au avut diferenţă maximă, şase goluri (19-13), în minutul 46, România s-a apropiat la 19-15 (48), dar apoi timp de şapte minute nu s-a marcat niciun gol. Danemarca a învins cu 21-17 şi s-a calificat în semifinale. 

Au evoluat echipele: 
România: Paula Ungureanu (6 mingi apărate), Denisa Dedu (2 mingi parate) - Aneta Udriştioiu (1), Gabriella Szucs, Melinda Geiger (1), Crina Pintea (2), Eliza Buceschi (4), Cristina Neagu (3), Cristina Florică, Cristina Laslo (2), Ana Maria Iuganu (1), Cristina Zamfir (1), Oana Manea (1), Mădălina Zamfirescu (1), Florina Chintoan, Laura Chiper. Selecţioner: Ambros Martin. 
Danemarca: Sandra Toft (15 mingi apărate), Althea Rebecca Reinhardt - Anna Sophie Okkels, Maria Fisker (1), Anne Mette Hansen (9), Kathrine Heindahl, Lotte Grigel, Stine Bodholt Nielsen (3), Mette Tranborg (4), Anne Cecilie Dornonville De La Cour (1), Trine Ostergaard Jensen (1), Stine Jorgensen (2), Line Haugsted. Selecţioner: Klavs Bruun Jorgensen. 

Au arbitrat spaniolii Andreu Marin şi Ignacio Garcia. 

Ungaria şi Rusia au terminat la egalitate, 26-26, în primul meci al zilei. 

România va termina pe locul al treilea şi va juca vineri, în partida pentru locurile 5-6, cu Germania sau Franţa (16,45, ora României).

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: handbal feminin Cristina Neagu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close