Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal HC Zalău s-a calificat în semifinalele Cupei EHF pentru al doilea an la rând

HC Zalău s-a calificat în semifinalele Cupei EHF pentru al doilea an la rând

HC Zalău s-a calificat în semifinalele Cupei EHF pentru al doilea an la rând
de M.T.    |    12 Mar 2013   •   09:37

HC Zalău s-a calificat în semifinalele Cupei EHF la handbal feminin, după ce a învins, luni, formaţia spaniolă Grupo Asfi Itxako Navarra cu scorul de 39-20, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei.

Echipa antrenată de Gheorghe Tadici, care se impusese şi în prima manşă, disputată duminică, tot la Zalău, cu scorul de 31-22, va fi prezentă pentru al doilea an la rând în semifinalele Cupei EHF, deşi în vară a pierdut cinci jucătoare importante.

„Au fost două meciuri în care sala a fost plină, ceea ce înseamnă că handbalul e iubit la Zalău, fapt care nu poate decât să mă bucure. Totodată, ne şi obligă, din respect pentru toţi cei care vin şi mai şi plătesc un bilet. Acum, desigur, aşteptăm semifinala. E un lucru deosebit să joci două semifinale în doi ani consecutivi. Este o semifinală într-o cupă importantă. Ne bucurăm, mă bucur pentru judeţ, pentru oraş”, a spus Tadici la finalul întâlnirii.

Cu 8 goluri marcate, Crina Ailincăi-Pintea a fost cea mai bună jucătoare a lui HC Zalău, în timp ce Cristina Barrios Garcia şi românca Florina Daniela Badea au înscris câte 6 goluri pentru Itxako.

Pentru formaţia spaniolă a evoluat şi o altă jucătoare din România,  Andreea Marin, care a încheiat partida cu 3 goluri.

În semifinale, HC Zalău va întâlni învingătoarea dintre formaţia rusă Astrahanocika Astrahan şi cea franceză Metz Handball, rusoaicele câştigând în tur cu 26-19.


×
Subiecte în articol: handbal feminin
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close