Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Ionela Gâlcă se retrage de la naţionala de handbal a României

Ionela Gâlcă se retrage de la naţionala de handbal a României

Ionela Gâlcă se retrage de la naţionala de handbal a României
28 Oct 2008   •   20:52

Handbalista Ionela Gâlcă-Stanca, cel mai bun pivot din lume la Campionatul Mondial din 2007, s-a retras din naţionala de handbal feminin a României, la vârsta de 27 de ani, invocând probleme medicale, anunţă Prosport.ro.
Potrivit sursei citate, Federaţia Română de Handbal o ameninţă pe jucătoare cu suspendarea de la echipa de club, Rulmentul Braşov, în cazul în care nu va răspunde la viitoarele convocări. La rândul său, antrenorul echipei naţionale de handbal feminin, Radu Voina, şi-a exprimat speranţa ca Ionela Gâlcă să revină asupra deciziei de a se retrage. "Este o veste tristă pentru echipa naţională. Am înţeles din notificarea ei oficială că are o problemă de sănătate, dar sper să realizeze în următoarea perioadă că valoarea ei şi spiritul de luptătoare contează mult mai mult pentru naţionala României", a declarat Voina pentru Mediafax.
De asemenea, gestul Ionelei Gâlcă ar putea fi copiat şi de alte jucătoare, acestea nedorind să se facă de râs la Campionatul European din Macedonia, programat în perioada 2-14 decembrie, unde România este repartizată în Grupa 1, alături de Franţa, Ungaria şi Danemarca. "Au început să circule tot felul de zvonuri despre jucătoare cu experienţă care se vor retrage din echipa naţională sau nu vor participa la Europene şi din păcate pentru noi trebuie să recunosc, este o moştenire pe care trebuie să o ducem. Personal, ca antrenor ales înainte cu puţin de Europene, dacă se va întâmpla acest lucru nu voi avea ce să fac. Trebuie să ne jucăm şansa", a mai spus Voina pentru Mediafax.
La începutul acestei luni, Ionela Gâlcă declara că, pe plan mondiale, ea şi colegele sale încă mai au ceva de spus. ?Nu suntem o generaţie terminată?, susţinea Gâlcă.
Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close