Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Larvik - Oltchim 25-27, rezultat echivalent cu calificarea mai departe în Ligă

Larvik - Oltchim 25-27, rezultat echivalent cu calificarea mai departe în Ligă

Larvik - Oltchim 25-27, rezultat echivalent cu calificarea mai departe în Ligă
12 Ian 2009   •   12:44

Echipa din Râmnicu-Vâlcea a reuşit o victorie de mare prestigiu în Norvegia, acasă la Larvik, în etapa a 5-a a Ligii Campionilor la handbal feminin şi s-a calificat în grupele principale ale competiţiei. Performanţa este cu atât mai mare cu cât Larvik are în componenţă un număr impresionant de jucătoare de top, cinci dintre ele fiind campioane olimpice cu Norvegia sau Danemarca. Este a doua calificare consecutivă a Oltchimului în acestă fază a celei mai importante competiţii din handbalul de club de pe continent.
Determinarea exemplară a elevelor lui Ivica Rimanici s-a văzut într-un meci în care româncele nu aveau nevoie decât de un rezultat de egalitate pentru a se califica mai departe. Totuşi, jucătoarele au luptat pe tot parcursul meciului şi au revenit deşi erau conduse la pauză cu 15-13, pentru a câştiga şi a-şi asigura primul loc în clasamentul grupei, deşi mai este un meci de disputat.
Oltchim a început slab meciul, conform gsp.ro, fiind condusă cu 8-4 în minutul 15 şi 10-6 în minutul 19. Portarul Luminiţa Huţupan a făcut un meci bun, atacul a fost ţinut bine de Steluţa Luca şi Oana Manea, iar apărarea a fost foarte solidă în centru, unde unguroaica Gabriella Szucs şi românca Luca s-au completat perfect cu Adina Fiera. Singura jucătoare de la echipa scandinavă care a reprezentat, cu adevărat, un pericol, a fost Riegelhuth, golgeterul acestei ediţii de Liga Campionilor, o extremă dreapta de temut.
Minutul fatidic pentru Larvik, care era obligată să câştige pentru a putea spera să se califice, a fost 39. În acel moment, româncele au egalat la 18, reuşind curând să preia conducerea şi arogându-şi, în cele din urmă, cele două puncte puse în joc.
"Suntem fericite. Ne-am calificat mai departe, dar vrem să câştigăm şi ultimul meci cu Podravka. Apărarea avansată a Oltchimului, care nu ne-a ieşit mai deloc la antrenamente, le-a surprins pe norvegience. Am arătat că nu întotdeauna campioanele olimpice sunt cele mai bune", a declarat după meci Steluţa Luca.
Oltchim Rm. Vâlcea urmează să întâlnească Podravka, în ultimul meci al grupei, meciul urmând să se joace pe 18 ianuarie, în România. Întrucât şi adversarele sunt calificate mai departe, de pe locul doi, meciul nu va avea nici o miză. În aceeaşi zi, etapa a 6-a va mai programa în grupa noastră confruntarea dintre Larvik şi Lada Togliati.
Foto: www.ehfcl.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close