Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Luminiţa Huţupan a fost declarată cel mai bun portar din toate timpurile de IHF

Luminiţa Huţupan a fost declarată cel mai bun portar din toate timpurile de IHF

Luminiţa Huţupan a fost declarată cel mai bun portar din toate timpurile de IHF
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Ian 2011   •   18:54

Luminiţa Huţupan Dinu, fostă componentă a naţionalei de handbal a României, a fost aleasă cel mai bun portar din toate timpurile, în urma sondajului derulat timp de o lună pe site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Handbal, informează Mediafax.
   
La sondaj au participat peste 7.000 de fani ai handbalului.
   
Luminiţa Huţupan Dinu a câştigat titlul de cel mai bun portar obţinând 94% din voturi, în timp ce contracandidatele sale, Cecilie Leganger (Norvegia), Lene Rantala (Danemarca) şi Tanja Dşandsghva (Rusia), au obţinut 4,03, 1,36 şi respectiv 0.84% din voturi.
   
Cea mai mare performanţă din cariera de handbalistă a Luminiţei Huţupan Dinu este medalia de argint de la Campionatul Mondial din 2005, iar din activitatea de antrenor secund medalia de bronz de la Campionatul European de luna trecută.

Fosta componentă a naţionalei de handbal feminin, Luminiţa Huţupan Dinu, a declarat, vineri, că este extrem de emoţionată la aflarea veştii că a fost declarată cel mai bun portar din toate timpurile.

"S-a trezit şi fetiţa mea, Ştefania, de ce emoţie e pe la noi. Am aflat vestea, nici nu pot spune ce emoţii am, nu am cuvinte, mai ales că am câştigat titlul cu 94% din voturi. Este extraordinar şi faptul că am reuşit să-mi depăşesc idolul, pe Cecilie Leganger, şi mă emoţionează mult că mii de fani din întreaga lume au avut încredere în mine, după ce m-am retras, şi m-au votat. Le mulţumesc din suflet. Nu am muncit degeaba în cei 28 de ani de handbal, iar acum munca mea e răsplătită cu vârf şi îndesat. Sunt foarte fericită şi voi sărbători în seara aceasta cu familia", a declarat Luminiţa Huţupan Dinu.

  IHF a mai anunţat, vineri, că premierea celor mai buni handbalişti ai anului 2009 va avea loc duminică, la Paris, la titlul feminin concurând şi Cristina Neagu. Jucătoarea naţionalei României va primi şi premiul deja câştigat, de "Cea mai bună tânără jucătoare a anului 2009".
   
Tot duminică vor fi premiaţi şi cei mai buni antrenori ai lumii în anul trecut, francezul Claude Onesta, la masculin, respectiv Evgheni Trefilov, la feminin.
   
Palmaresul fostului portar al naţionalei României

    - Câştigătoare a Ligii Campionilor, de două ori cu Krim Ljubljana şi o dată cu Kometal Skopje
    - De două ori finalistă a Ligii Campionilor
    - De două ori câştigătoare a Supercupei Europei, cu Krim Ljubljana şi Oltchim Râmnicu Vâlcea
    - De şase ori campioană naţională şi de şase ori câştigătoare a Cupei în Slovenia, cu Krim
    - Patru titluri naţionale şi trei Cupe ale României cu Oltchim
    - Medalie de argint cu naţionala României, la CM din Rusia
    - Medalie de bronz cu naţionala României, la CE din 2010, în calitate de antrenor secund
    - Desemnată cel mai bun portar din Europa, în 2000, la Bucureşti
    - Desemnată cel mai bun portar din lume, în 2005, la CM din Rusia.
   


×
Subiecte în articol: portar Handbal
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close