Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Mariana Târcă: "Şi eu am fost în situaţia Oltchimului şi am câştigat totuşi Liga Campionilor"

Mariana Târcă: "Şi eu am fost în situaţia Oltchimului şi am câştigat totuşi Liga Campionilor"

Mariana Târcă: "Şi eu am fost în situaţia Oltchimului şi am câştigat totuşi Liga Campionilor"
Sursa foto: mariana tarca
11 Mai 2010   •   14:54

Antrenoarea formaţiei de hanbal feminin Rulmenul Braşov, Mariana Târcă, este sigură să situaţia dificilă în care se află Oltchim Râmnicu-Vâlcea în finala Ligii Campionilor nu este una de nerezolvat. Târcă aminteşte că a cucerit trofeul în 1996, cu echipa croată Podravka, după o revenire la fel de spectaculoasă precum are acum nevoie Oltchim.
"Chiar le înţeleg perfect suferinţa fetelor de la Oltchim, şi ştiu prin ce trec după ce au pierdut la şapte goluri în Danemarca. În 1996, pe vremea când jucam la Podravka, şi noi am pierdut la patru goluri diferenţă meciul jucat pe terenul lui Hypo Viena şi eram şi noi cu moralul la pământ, însă am găsit putrerea de a crede într-o minune. În meciul din Croaţia, de pe terenul nostru, am reuşit să întoarcem jocul, am recuperat patru goluri, dar nu puteam nicicum să îl înscriem şi acel gol care ar fi făcut diferenţa. Ne-am luptat, am crezut în noi, şi pe final de meci, a venit şi golul victoriei, golul care însemna că am câştigat Liga Campionilor (n.r. - 25-20). A fost o explozie de bucurie în care am crezut tot acel meci. Sper din suflet ca şi fetele de la Oltchim să găsească puterea să creadă în ele şi să intre pe teren cu mentalitate de învingătoare. Când ajungi la un asemenea nivel, pregătirea psihologică este foarte importantă. Este vital să crezi în tine şi în şansa pe care o ai. E doar greu, nu şi imposibil de recuperat această diferenţă", a declarat antrenoarea de la Braşov.
Oltchim a pierdut, sâmbătă, manşa tur a finalei Ligii Campionilor, pe terenul lui Viborg, cu scorul de 21-28. Meciul retur se va juca sâmbătă de la ora 20:45 la Bucureşti, cu trofeul pe masă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Oltchim Râmnicu Vâlcea Liga Campionilor
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close