Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Naţionala de handbal feminin a României a câştigat Cupa Mondială

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat Cupa Mondială

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat Cupa Mondială
Sursa foto: Foto: gsp.ro
26 Sep 2010   •   18:55

Reprezentativa României de handbal feminin a cucerit Cupa Mondială pentru a doua oară consecutiv, reuşind să învingă din nou campioana olimpică, Norvegia, scor 24-23.

Nordicele au început mai bine finala de la Aarhus (Danemarca), conducând cu 4-2, după 7 minute de joc, informează Mediafax.

România şi-a luat revanşa rapid, marcând şapte goluri şi primind doar unul, până în minutul 20 (9-5), fără Neagu pe teren, accidentată urât la umăr, de Hammerseng, încă din minutul 1. A venit apoi rândul handbalistelor antrenate de Radu Voina să aibă o cădere în evoluţie, acestea nereuşind să marcheze în următoarele 9 minute, răstimp în care Norvegia a egalat (9-9, min. 27).

La pauză, 12-12, după 30 de minute de joc oscilant al ambelor echipe.

Partea a doua a început tot sub semnul echilibrului, Norvegia reuşind totuşi să conducă o singură dată, 16-17 (min 40). Tricolorele s-au detaşat apoi pe tabelă, 22-18 (min. 49), dar finalul a fost dramatic, nordicele revenind ameninţător (23-22, min. 56), după trei goluri consecutive.

Paula Ungureanu a avut trei intervenţii consecutive (21 în total), iar cu 10 secunde înaintea finalului, tensiunea era maximă. Ada Moldovan a ratat 7 metri la scorul 24-23, ultimul atac fiind al Norvegiei.

Aceeaşi Ungureanu a salvat România, cu o intervenţie în faţa lui Alstad, după care a izbucnit bucuria. Scor final, 24-23, iar România a îngenuncheat Norvegia din nou în finala Cupei Mondiale.

În faza grupelor, tricolorele au învins Norvegia, cu 21-20, după un meci dominat de campioana europeană şi olimpică en-titre, până spre final.

Finala mică a fost câştigată, tot duminică, de reprezantativa Franţei, scor 28-26 (17-15), în faţa naţiunii gazdă a competiţiei, Danemarca.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: handbal feminin România Cupa Mondiala
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close