Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Naţionala feminină de handbal a debutat cu o victorie clară în preliminariile CE din 2012

Naţionala feminină de handbal a debutat cu o victorie clară în preliminariile CE din 2012

Naţionala feminină de handbal a debutat cu o victorie clară în preliminariile CE din 2012
de M.T.    |    20 Oct 2011   •   10:31

Naţionala de handbal feminin a României a învins, miercuri, la Râmnicu Vâlcea, echipa Portugaliei, scpr 35-24, în primul meci din preliminariile Campionatului European care va avea loc în 2012, în Olanda.

Prezenţa mai multor debutante printre „tricolore” s-a făcut simţită în prima repriză, atunci când, elevele lui Radu Voina au comis mai multe greşeli şi au intrat la pauză cu un avantaj de numai trei goluri, 15-12. În partea a doua însă, româncele s-au dezlănţuit şi nu le-au mai lăsat nicio şansă adversarelor.

Sunt mulţumit de rezultat, dar nu şi de joc. E însă dificil să menţii fetele concentrate în momentul în care ele văd valoarea adversarului pe care-l întâlnesc. Am făcut multe greşeli în atac, dar important e că am învins şi că nimeni nu s-a accidentat”, a declarat Radu Voina la finalul meciului.

Oana Manea, cu 7 goluri, a fost cea mai importantă marcatoare pentru România, în timp ce căpitanul Cristina Vărzaru, revenită după 10 luni de pauză, a punctat de trei ori. De la portugheze s-au remarcat Alves şi Aguiar, ambele cu câte 6 reuşite.

Tot miercuri a avut loc şi celălalt meci din grupă, în care Serbia a învins fără emoţii echipa Greciei, scor 36-20.

Următoarea partidă a echipei României este programată sâmbătă, la Salonic, împotriva Greciei, acesta fiind de altfel ultimul meci din 2011, restul urmând să se dispute anul viitor.

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica la turneul final al Campionatului European, care este programat între 2 şi 16 decembrie 2012.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close