Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Naţionala masculină de handbal a pierdut meciul cu Lituania, scor 23-24

Naţionala masculină de handbal a pierdut meciul cu Lituania, scor 23-24

Naţionala masculină de handbal a pierdut meciul cu Lituania, scor 23-24
10 Mar 2011   •   20:41

Echipa naţională de handbal masculin a României a fost învinsă în deplasare de Lituania, scor 23-24, într-un meci din preliminariile Campionatului Europan din 2012, care va avea loc în Serbia.

 
Fără niciun stranier în lot, „tricolorii” au început slab meciul, astfel că lituanienii au profitat şi conduceau cu 4-2 după primele zece minute. Elevii lui Vasile Stângă au reuşit însă să revină, egalând la cinci şi chiar desprinzându-se la trei goluri.
 
Finalul de repriză a fost însă catastrofal pentru echipa României, care nu a înscris timp de nouă minute, iar gazdele au întors rezultatul. Handbaliştii baltici au marcat inclusiv în inferioritate numerică şi au intrat la vestiare conducând cu 13-10.
 
În startul părţii secunde, lituanienii s-au desprins decisiv la şase goluri, 17-11, şi, ajutaţi şi de intervenţiile excelente ale propriului portar, au menţinut un avantaj liniştitor pe tot parcursul timpului rămas. Românii au avut o tresărire de orgoliu la mijlocul reprizei, când s-au apropiat la numai trei lungimi, dar nu au dat în niciun moment senzaţia că ar putea întoarce soarta meciului.
 
Scorul final, 24-23 în favoarea Lituaniei, pecetluieşte falimentul actualelor preliminarii, în care România ocupă ultimul loc în grupa a doua, cu trei înfrângeri din tot atâtea partide. În precedentele întâlniri, „tricolorii” au fost învinşi de Croaţia (22-34) şi de Spania (20-35).

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close