Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Norvegia a câştigat titlul mondial la handbal feminin pentru a treia oară

Norvegia a câştigat titlul mondial la handbal feminin pentru a treia oară

Norvegia a câştigat titlul mondial la handbal feminin pentru a treia oară
Sursa foto: sursa: Twitter
20 Dec 2015   •   20:04

Naţionala de handbal feminin a Norvegiei a câştigat, duminică seară, pentru a treia oară în istoria sa titlul mondial, după ce a învins în finala CM din Danemarca, reprezentativa Olandei, cu scorul de 31-23 (20-9), medalia de bronz revenind naţionalei României.
Reprezentativa Norvegiei cucereşte titlul mondial pentru a treia oară, după medaliile de aur din 1999 şi 2011, fiind şi campioana europeană şi olimpică en-titre.

Podiumul CM din Danemarca este întregit cu România, care a învins, tot duminică, în finala mică, echipa Poloniei, cu scorul de 31-22 (15-8). Echipa României a încheiat Campionatul Mondial cu o medalie - bronz în acest caz, după 10 ani de când a urcat ultima dată pe podium, la ediţia din 2005, când a cucerit medalia de argint, fiind învinsă atunci de Rusia (scor 23-28). Medalia de bronz cucerită de România este prima din istoria participărilor sale la Campionatul Mondial, după cinci finale mici jucate în competiţie, anterior având o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close