Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Oltchim a ratat calificarea în Liga Campionilor, după un meci dramatic la Veszprem

Oltchim a ratat calificarea în Liga Campionilor, după un meci dramatic la Veszprem

Oltchim a ratat calificarea în Liga Campionilor, după un meci dramatic la Veszprem
de M.T.    |    11 Apr 2013   •   22:01

Oltchim Râmnicu Vâlcea a câştigat cu 25-24 returul cu Gyor ETO, disputat la Veszprem, dar a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor la handbal feminin din cauza înfrângerii de la Bucureşti, scor 22-24.

Obligată să învingă la o diferenţă de cel puţin trei goluri pentru a juca în utimul act, campioana României a făcut un meci excepţional timp de 50 de minute, dar a capotat incredibil pe final, după ce a condus chiar şi la o diferenţă de şase goluri.

Vâlcencele au avut iniţiativa încă din startul partidei şi s-au desprins la trei goluri după primele zece minute. Elevele lui Jakob Vestergaard au gestionat foarte bine avantajul şi chiar au reuşit să-l mărească, scorul la pauză fiind 14-10 în favoarea jucătoarelor de la Oltchim.

Mai mult decât atât, graţie unei prestaţii splendide a portarului Silvia Navarro, româncele au dominat şi startul părţii secunde şi au condus constant la o diferenţă de patru-cinci goluri înainte ca scorul să arate 22-16 cu aproximativ zece minute înainte de finalul meciului.

Oltchim nu a mai reuşit însă să marcheze din minutul 51, de la 24-18, iar handbalistele de la Gyor au recuperat treptat, apropiindu-se la un gol când mai erau de jucat două minute.

Formaţia din Râmnicu Vâlcea a marcat prin Bulatovic pentru 25-23, scor la care Oltchim mergea mai departe, dar Loke înscris la rândul ei, stabilind rezultatul final, pentru că vâlcencele au irosit uşor următorul atac, iar ultimele secunde au trecut în favoarea campioanei Ungariei.

Este pentru al doilea an consecutiv când Oltchim este eliminată în semifinalele Ligii Campionilor de Gyor, în 2012 unguroaicele fiind învinse în finală de Buducnost.

În cealaltă semifinală, slovenele de la Krim Ljubljana au câştigat pe terenul norvegienelor de la Larvik HK, cu 24-22, în manşa tur, urmând a disputa returul pe teren propriu sâmbătă.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close