Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Oltchim- Buducnost 31-22. Vâlcencele merg în premieră în semifinalele Ligii Campionilor!

Oltchim- Buducnost 31-22. Vâlcencele merg în premieră în semifinalele Ligii Campionilor!

Oltchim- Buducnost 31-22. Vâlcencele merg în premieră în semifinalele Ligii Campionilor!
Sursa foto: oltchim rm valcea
15 Mar 2009   •   20:42

Campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor după ce a trecut de Buducnost Podgorica. Astfel a devenit prima echipă din România care ajunge în cea mai importantă competiţie.
Fetele lui Radu Voina au avut o atitutidine ce le-a adus calificare, dar au profitat şi de ajutorul Gyorului, care a trecut cu scorul de 34-33, de Krim Ljubljana.
Oltchim devine astfel prima echipă din România care se califică în semifinalele Ligii Campionilor în noul format.
Calificarea este cu atât mai performantă cu atât mai mult cu cât a condus tot meciul.
Calificarea între primele patru echipe din Europa a adus euforie în Vâlcea, astfel încât la unison declaraţii arătau că nu mai contează cine este adversarul în seminfainale.
?Am aflat la pauză rezultatul de la Gyor. Am înţeles că au fost la un pas de surpriză, dar noi oricum am încercat să ne facem jocul. Fără acest public minunat nu ajungeam pînă aici. Nu am cuvinte să spun ce simt, totul a fost extraordinar. Mă bucur că am reuşit să ne calificăm în premieră pentru România în semifinalele Ligii Campionilor. Important e că am ajuns aici, nu mai contează adversarul?, a spus Steluţa Luca la sportro.


Marcatoarele Oltchimului au fost Lecuşanu 8, Elisei Ardean 7, Maier 5, Meiroşu 3, Borbas 2, Pidpalova 2, Luca 1, Avădănii 1, Vădineanu 1, Manea 1, în timp ce de la Buducnost s-a remarcat Jovanovici, autoare a şase goluri.


Ultimele meciuri din grupa B principală a Ligii Campionilor se vor disputa în 21 martie, între Gyor ETO şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, respectiv în 22 martie, între Buducnost şi Krim Ljubljana.
Înaintea ultimei runde, în clasament conduc în ordine: Gyor 7 puncte, Oltchim 6, Krim 4, Buducnost 3.
În grupa principală A lucrurile sunt clare, Hypo Viena şi Viborg HK fiind deja calificate în semifinale, cu 10, respectiv 8 puncte la conducerea clasamentului, în timp ce Podravka Koprivnica şi Ikast Brande au acumulat 2, respectiv 0 puncte. În ultima dispută se vor duela, în 21 martie, Viborg şi Hypo Viena.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Oltchim Ramnicu Valcea
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close