Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a calificat în finala Ligii Campionilor la handbal feminin

Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a calificat în finala Ligii Campionilor la handbal feminin

Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a calificat în finala Ligii Campionilor la handbal feminin
18 Apr 2010   •   18:52

Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a calificat în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins cu 24-20 formaţia Gyor ETO în manşa retur a semifinalelor. După 25-25 în partida din Ungaria, chimistele s-au impus detaşat la Vâlcea şi se vor bate cu Viborg HK în ultimul act al competiţiei.

Meciul a fost echilibrat în prima lui parte, atât Oltchim cât şi Gyor conducând în anumite intervale, însă româncele s-au detaşat la şase goluri pe finalul partidei şi au reuşit să păstreze un avantaj suficient până în ultima secundă, când au sărbătorit calificarea alături Gică Hagi şi ceilalţi spectatori din Sala Traian, precum şi de restul ţarii.

Finala Ligii Campionilor va avea loc în dublă manşă, în 8-9 mai (turul), respectiv 15-16 mai (returul), şi va fi pentru a cincea oară când Viborg dispută ultimul act. Pentru Oltchim, dar şi pentru România, disputarea ultimului act al Ligii Campionilor este o premieră.

Prezent la Vîlcea, Hagi le-a felicitat pe elevele lui Voina şi crede că acestea vor câştiga trofeul Ligii Campionilor. "Am venit la Vâlcea să vedem cum se face performanţă. A fost o zi superbă, felicitări fetelor pentru accederea în finala Champions League. Iată că se pot obţine rezultate. Totul e să existe un proiect. Cred că Oltchim va câştiga finala", a declarat Gică Hagi.

Marcatoare:
Oltchim - Nechita 8 goluri, Neagu 5, Manea 4, Stanca 2, Şimkute 2, Vizitiu 1, Puşaşu 1, Fiera 1.

Gyor - Gorbicz 6 goluri, Amorim 4, Kovacsics 4, Spiridon 2, Mravikova 2, Brădeanu 1, Verten 1.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Oltchim Ramnicu Valcea handbal feminin
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close