Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Oltchim şi-a aflat adversarele din grupele principale ale Ligii Campionilor

Oltchim şi-a aflat adversarele din grupele principale ale Ligii Campionilor

Oltchim şi-a aflat adversarele din grupele principale ale Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    20 Noi 2012   •   14:14

Zvezda Zvenigorod (Rusia), Krim Mercator Ljubljana (Slovenia) şi Ferencvaros Budapesta (Ungaria) vor fi adversarele lui Oltchim Râmnicu Vâlcea în a doua grupă principală a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Primele meciuri din această fază a competiţiei sunt programate pe 2 şi 3 februarie 2013, urmând ca ultima etapă să se desfăşoare pe 16 şi 17 martie anul viitor.

Primele două clasate din fiecare grupă principală se vor califica în semifinale.

Oltchim este una dintre principalele favorite la câştigarea trofeului, dovedindu-şi forţa în prima fază a grupelor, pe care a încheiat-o cu punctaj maxim.

Rusoaicele de la Zvezda Zvenigorod şi-au câştigat de asemenea grupa pentru a se califica în această fază, în timp ce Krim şi Ferencvaros au terminat pe locul 2.

Interesant este faptul că echipa slovenă Krim Ljubljana s-a întâlnit în actuala ediţie a Ligii Campionilor cu o altă reprezentantă a României, vicecampioana U Jolidon Cluj, reuşind să se impună în ambele meciuri.

În plus, Krim va da piept pentru a doua oară consecutiv cu Oltchim în grupele principale, vâlcencele impunându-se în ambele dispute din sezonul trecut (30-26 şi 31-25).

Nici Zvezda şi Ferencvaros nu sunt adversare necunoscute pentru campioana României. În sezonul 2009/10, Oltchim a câştigat acasă în faţa rusoaicelor (31-27), dar a pierdut în deplasare (26-27), în timp ce în ediţia 2007/08 a Ligii Campionilor, vâlcencele s-au impus în ambele confruntări cu gruparea maghiară (32-22 şi 34-28).

În prima grupă principală a competiţiei vor evolua Gyor ETO (Ungaria), Larvik HK (Norvegia), Buducnost Podgorica (Muntenegru) şi Randers HK (Danemarca).

De remarcat că Ungaria este singura ţară care are două echipe în această fază a Ligii Campionilor.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close