Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Oltchim va juca cu ETO Gyor în semifinalele Ligii Campionilor

Oltchim va juca cu ETO Gyor în semifinalele Ligii Campionilor

Oltchim va juca cu ETO Gyor în semifinalele Ligii Campionilor
de M.T.    |    18 Mar 2013   •   10:29

Oltchim Râmnicu Vâlcea a câştigat cu 23-20 ultimul meci din grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor la handbal feminin, disputat pe teren propriu cu Krim Ljubljana, dar a terminat pe locul 2, astfel că va întâlni pe ETO Gyor în semifinalele competiţiei.

Campioana României era sigură de locul său între cele mai bune patru echipe ale Europei după ce rusoaicele de la Zvezda Zvenigorod reuşise să se impună în faţa lui Ferencvaros, însă avea nevoie de un succes la cel puţin patru goluri diferenţă pentru a încheia grupa pe primul loc şi a evita un duel cu finalista ediţiei trecute.

În ciuda unei reprize secunde absolut senzaţionale, în care au refăcut avantajul de trei goluri pe care Krim l-a avut la pauză, vâlcencele nu au obţinut decât o victorie cu 23-20.

Duelul cu Gyor din semifinale va fi o reeditare a celui din aceeaşi fază a competiţiei din ediţia trecută. În 2012, unguroaicele au mers mai departe, dar au pierdut apoi finala în faţa lui Buducnost, acum eliminată după ce a terminat pe locul 3 în prima grupă principală.

„Ne-am dorit să terminăm grupa pe primul loc, dar importantă este calificarea. Contra lui Krim au fost momente foarte bune dar şi altele de care sunt foarte dezamăgit. Una peste alta, sunt mulţumit de victorie, dar nu şi de joc în totalitatea lui. În următoarea fază a competiţiei noi şi ETO Gyor pornim cu şanse absolut egale, indiferent de ce se spune. Nu mă tem de campioana Ungariei şi, veţi vedea, ne vom bate până în ultima secundă”, a declarat Jakob Vestergaard, antrenorul lui Oltchim.

Ramona Farcău, cea mai bună marcatoare a campioanei României în meciul cu Krim (7 goluri), recunoaşte că şi-ar fi dorit să evite o confruntare cu Gyor: „Ne doream primul loc, ne-a mai despărţit un singur gol de acest obiectiv dar asta este. Nu ne temem de Gyor, noi avem ca obiectiv câştigarea trofeului şi atunci trebuie să fim capabile să eliminăm orice adversar”.

Primul meci dintre Oltchim şi Gyor se va disputa la Râmnicu Vâlcea, pe 6/7 aprilie, returul urmând să aibă loc în Ungaria, o săptămână mai târziu.

În cealaltă semifinală, Krim Ljubljana va juca împotriva lui Larvik HK.


×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close