Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Oltchim - Viborg 27-26. Campioana Ligii se înclină la Rm. Vâlcea şi semifinalele se apropie

Oltchim - Viborg 27-26. Campioana Ligii se înclină la Rm. Vâlcea şi semifinalele se apropie

Oltchim - Viborg 27-26. Campioana Ligii se înclină la Rm. Vâlcea şi semifinalele se apropie
Sursa foto: oltchim
21 Feb 2010   •   21:47

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu-Vâlcea a reuşit duminică un rezultat extraordinar, pe teren propriu, în Liga Campionilor. În faţa a 3.000 de spectatori vâlceni, elevele lui Radu Voina au învins deţinătoarea Ligii într-un meci de infarct şi s-au apropiat mult de semifinalele competiţiei. În mod ironic, una dintre jucătoarele periculoase ale adversarelor a fost tocmai Cristina Vărzaru, căpitanul echipei naţionale a României.
A treia victorie vâlceană în tot atâtea partide în grupa principală a Ligii Campionilor nu a venit deloc uşor. Campioanele Europei nu le-au făcut deloc misiunea uşoară jucătoarelor române şi echilibrul pe tabelă s-a păstrat mult timp. Totuşi, graţie formei incredibile a portăriţei Paula Ungureanu, Olchim a reuşit să se desprindă la 4 goluri înainte de pauză.
Echipa din Danemarca s-a văzut ţinută în corzi şi după pauză, iar momentul psihogic s-a consumat în minutul 39, când Cristina Vărzaru a fost eliminată direct pentru un fault dur la Ramona Maier. Căpitanul echipei naţionale a părăsit parchetul în huiduielile suporterilor şi, din acel moment, Oltchim a făcut legea pe teren, adversarele putând doar să micşoreze diferenţa de pe tabelă pe final la 27-26.
La jumătatea campaniei în grupa II principală, Oltchim este lider în faţa celor de la Viborg şi la o diferenţă mare de Dinamo Volgograd şi Hypo Viena. Cu toate că vâlcencele nu şi-au asigurat încă prezenţa pe unul din primele două locuri, care duc în semifinalele Ligii Campionilor, misiunea handbalistelor române este din ce în ce mai uşoară.
Clasament Grupa II
1. Oltchim - 6 puncte
2. Viborg - 4p
3. Dinamo - 2p
4. Hypo Viena - 0p
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Oltchim Râmnicu Vâlcea Liga Campionilor
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close