Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Oltchim-Viborg 28-34 în semifinalele Ligii Campionilor. Radu Voina: ?Valoarea şi-a spus cuvântul? (VIDEO)

Oltchim-Viborg 28-34 în semifinalele Ligii Campionilor. Radu Voina: ?Valoarea şi-a spus cuvântul? (VIDEO)

Oltchim-Viborg 28-34 în semifinalele Ligii Campionilor. Radu Voina: ?Valoarea şi-a spus cuvântul? (VIDEO)
Sursa foto: oltchim ramnicu valcea
12 Apr 2009   •   20:34

Oltchim a avut o misiune dificilă în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, în faţa celei mai bogate şi puternice echipe de pe continent. Înaintea partidei, interul
Steluţa Luca se arăta optimistă şi aprecia că nimeni nu le poate sta în cale fetelor lui Radu Voina dacă joacă la 80% din potenţialul arătat în ultimele partide.
"Toate suntem bine! Am pregătit această dublă cu Viborg şi sperăm din toată inima să ne putem bucura de o calificare în finala Ligii Campionilor. Totul depinde de noi şi cred că echipa care va fi mai concentrată va învinge. Eu spun că, dacă vom juca la 80 la sută din ceea ce am arătat în returul cu Buducnost şi în repriza a doua din deplasare cu Podravka Koprivnika, atunci nimeni nu ne va sta în cale", declara Steluţa Luca.
În vreme ce vicepreşedintele Andrei Luca aprecia că cele două formaţii au valori egale.
Întâlnirea a demonstrat însă că oaspetele au venit aici să câştige. Reuşesc să deschidă scorul şi apoi, constant, reuşesc să se apere foarte bine de atacurile româncelor, pentru a avea succes pe contraatac. În plus, Oltchim greşeşte multe şi pierde mingi importante. La jumătate primei reprize, diferenţa era deja de patru goluri în favoarea danezelor 7-11.
Constant aceasta avea să fie diferenţa până la jumătatea întâlnirii, care se termină însă cu 11-16, după ce româncele pierd vremea în ultimul minut.
În cea de-a doua repriză, româncele au intrat mai montate pe teren, iar Meiroşu, care a ratat foarte mult în prima parte, a reuşit să puncteze de două ori, ducând scorul la 13-17, în minutul 34. A urmat un recital al extremelor vâlcene care au reuşit să aducă Oltchimul la doar trei goluri în spatele Viborgului, scor 17-20 în minutul 40. Apoi,
fetele joacă haotic, cu momente foarte slabe pentru Oltchim, care în minutul 52 era condusă cu 28-21. Pe final Meiroşu, Puşcaşu şi Luca au reuşit să aducă o gură de aer în Sala Traian, reducând diferenţa la doar patru goluri, scor 24-28. Rezultatul final a fost însă 28-34.

După meci, Cristian Gaţu, preşedintele FRH, aprecia că poate a fost o teamă de valoarea echipei, ce lasăî un gust amar, mai ales pentru faptul că să pierzi acasă la şapte goluri este nemaiîntâlnit la acest nivel.
Oficialul aprecia la 15-20% şansele de calificare după returul din Danemarca. Gaţu aprecia că oaspetele ?au controlat meciul, iar noi am dat lipsă de concentrare la finalizare şi am dat multe pase greşite. A aprăut o degringoladă care provine din respectul prea mare şi teama faţă de echipa adversă?.
Extrema lui Viborg, Cristina Vărzaru, aprecia că ?a fost un meci greu în care spectatorii au avut ce vedea. Diferenţa a făcut-o începutul meciului în care am reuşit să le blocăm foarte bine şi am mers pe contraaatc. În rest s-a jucat de la egal la egal.?
Sportiv, antrenorul Oltchiim, Radu Voina a recunoscut superioritatea formaţiei daneze: ?Cred că valoarea şi-a spus cuvantul. Au fost mult peste noi cu toate că au jucat cea ce ştiam că joacă. Ne-au dat 11 goluri pe contraatac. Un meci slab din patea noastră. Ni au reuşit să iasă din acea tensiune. Parcă au fost legate de picioare. Una peste alta un meci slab pentru noi, chiar dacă pe alocuri am dat senzaţia că putem să ne apropiem. Greşelile inviduale nu iartă nimic la acest nivel,?


Returul dintre Viborg şi Oltchim este programat sâmbătă, 18 aprilie, în Danemarca.



Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close