Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Potaissa Turda s-a calificat în finala Cupei Challenge

Potaissa Turda s-a calificat în finala Cupei Challenge

Potaissa Turda s-a calificat în finala Cupei Challenge
30 Apr 2017   •   23:33

HC Potaissa Turda s-a calificat, duminică seara, în finala Cupei Challenge la handbal masculin, după ce a învins formaţia islandeză Valur Reykjavik cu scorul de 32-23 (16-9), pe teren propriu, în manşa secundă a semifinalelor. 

Potaissa a reuşit să răstoarne astfel diferenţa mare din tur, când Valur s-a impus cu 30-22. 

După primul sfert de oră, Potaissa conducea cu 8-4, iar în min. 27 anulase diferenţa din tur, conducând cu 15-7. Turdenii au intrat la pauză cu un avans de şapte goluri, 16-9, dar repriza secundă a fost mai strânsă. Valur s-a apropiat la cinci goluri, 18-13 (38), dar pe final Potaissa a fost de neoprit, ecartul de pe tabelă ajungând la nouă goluri în min. 58, 31-22, după care fiecare echipă a mai marcat o dată, scorul final fiind de 32-23. 

Antrenorul Horaţiu Gal a folosit echipa: Adrian Ţenghea, Ludovic Varo - Georgică Cîntec 6 goluri, Raul Ironim Marian 1, Roland Thalmaier 2, Roman Zacaciurin 6, Dragoş Iancu 2, Răzvan Pavel 6, Cristian Adomnicăi 2, Radu Alexandru Lazăr 2, Ştefan Mihail Huta 4, Radu Ionuţ Ştef, Silvian Vasile Amihăesi, Teodor Pintoiu, Lucian Marian Ignat, Dragoş-Bogdan Fleşer. 

Pentru Valur au marcat Orri Freyr Gislason 1 gol, Olafur Aegir Olafsson 4, Vignir Stefansson 7, Alexander Oern Jiuliusson 1, Sveinn Aron Sveinsson 3, Ymir Oern Gislason 1, Anton Runarsson 6. 

Meciul a fost arbitrat de cehii Lukas Frieser şi Radoslav Kavulic, iar delegat EHF a fost cipriotul Kyriakos Kaplanis.

În finală, Potaissa va înfrunta echipa portugheză Sporting Lisabona, care a trecut în penultimul act de olandezii de la JMS Hurry-Up, după o dublă victorie, 32-27 în deplasare şi 37-14 pe teren propriu. 

Potaissa va juca în deplasare prima manşă a finalei, iar returul la Turda. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close