Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Ce scrie presa din Spania după victoria tricolorelor la Campionatul European de Handbal

Ce scrie presa din Spania după victoria tricolorelor la Campionatul European de Handbal

Ce scrie presa din Spania după victoria tricolorelor la Campionatul European de Handbal
12 Dec 2018   •   11:59

Naţionala feminină de handbal a României a reuşit o victorie dramatică în faţa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), marţi seara, la Nancy, în Grupa principală 2 a Campionatului European - EHF EURO 2018 din Franţa.

Ecourile victoriei cu Spania fac valuri în lumea handbalului, după ce româncele au dat dovadă de tărie de caracter şi au remontat un start extrem de slab de meci. Ziarul „As“ a făcut o cronică a partidei de la Nancy în care a ridicat în slăvi naţionala României.

*Războinicele (n.r. – porecla jucătoarelor Spaniei) au început meciul ştiind că sunt deja eliminate şi au încercat să lase o impresie bună înainte de Jocurile Olimpice. Iniţial, le-a ieşit, apoi nu prea. 

*Nici adversarul nu le-a ajutat. România, una dintre favorite, s-a adunat şi a câştigat, ceea ce le aduce aproape de semifinală.  

*Neagu a început slab, cu două ratări şi cu o Silvia Navarro (n.r. – portarul Spaniei) impunătoare. Spania a dominat în prima repriză şi cu o şansă bună de a intra la vestiare cu patru goluri avantaj. Bara s-a opus, iar Neagu a marcat pentru 12-10 la pauză. Bestia se trezise!

*Prima acţiune a reprizei secunde a fost finalizată de Silvia Navarro, care a înscris când România scosese portarul. De atunci, totul s-a schimbat, în mod negativ, pentru războinice. România şi-a arătat adevăratul potenţial. În minutul 42, România a trecut în avantaj pentru prima dată şi n-a mai cedat. 

*Neagu, cu şapte goluri, acompaniată de pivotul Pintea, cu şase goluri, au stabilit soarta meciului.

Sursa: adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Handbal
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close