Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Revenire de senzație în handbalul românesc: Cristina Neagu a semnat cu CSM București

Revenire de senzație în handbalul românesc: Cristina Neagu a semnat cu CSM București

Revenire de senzație în handbalul românesc: Cristina Neagu a semnat cu CSM București
20 Feb 2017   •   23:08

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare de handbal a lumii, va juca la CSM Bucureşti, a anunţat luni Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, într-un comunicat remis AGERPRES.

Cristina Neagu, de două ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii, a semnat recent un contract valabil pe 2 ani cu CSM Bucureşti, clubul Municipalităţii. Sportiva va fi prezentată oficial într-o conferinţă de presă la începutul lunii martie.

Transferul Cristinei Neagu la CSM Bucureşti face parte din strategia clubului de a dezvolta sportul de performanţă, prin sportivi români de cea mai înaltă valoare profesională şi umană.

"Sunt bucuroasă că mă întorc acasă, este prima oară când am şansa să joc la cel mai înalt nivel în oraşul meu natal. Unul dintre visele mele este să câştig Liga Campionilor cu o echipă românească şi cred cu tărie că am această şansă cu CSM Bucureşti", a spus Cristina Neagu, conform comunicatului.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat: "Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive românce. Desigur, suntem mândri şi când echipe de renume ale lumii se bat să aibă sportivi români în componenţă, dar ştiu şi că nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta, şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti!".

Firea a subliniat că CSM Bucureşti îşi propune să devină un model pentru cluburile sportive din toată ţara, printr-o strategie care cuprinde două paliere: încurajarea sportului de masă, pepinieră pentru cel de înaltă performanţă şi, în acelaşi timp, dezvoltarea susţinută a sportivilor care au atins consacrarea.

La rândul său, Alin Petrache, director general al CSM Bucureşti, a spus: "Sunt extrem de încântat să văd că o sportivă de talia Cristinei Neagu a ales CSMB. Era frustrant să vezi o astfel de jucătoare evoluând pentru o echipă din afara României. Trebuie să ne apreciem mai mult valorile şi să le propunem tinerilor sportivi modele. Una dintre misiunile viitoare ale CSM Bucureşti va fi readucerea în ţară a cât mai multor valori autohtone".

Născută la 26 august 1988, interul stânga al României şi-a început cariera la Rulmentul Braşov (2006-2009), debutând la doar 18 ani în prima echipă. Un an mai târziu ea a fost convocată la naţionala de senioare a României, şi a făcut parte din echipa care a evoluat la Campionatul Mondial din Franţa. Între 2009-2013, Cristina Neagu a jucat pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, perioadă în care a obţinut 4 medalii de aur în Liga Naţională de Handbal Feminin. În 2014 ea a semnat cu Buducnost Podgorica (Muntenegru), cu care avea sa câştige Liga Campionilor EHF şi să fie cea mai bună marcatoare a aceleiaşi competiţii.

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în 2014 şi 2015 şi cea mai bună handbalistă româncă în 2009, 2010, 2015 şi 2016. Ea a obţinut medalii de bronz cu naţionala României la Campionatul European 2010 şi Campionatul Mondial 2015.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close