Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Româncele s-au crezut "mari şi tari" şi au pierdut prima partidă de handbal pe teren propriu după 4 ani

Româncele s-au crezut "mari şi tari" şi au pierdut prima partidă de handbal pe teren propriu după 4 ani

Româncele s-au crezut "mari şi tari" şi au pierdut prima partidă de handbal pe teren propriu după 4 ani
04 Apr 2010   •   02:09

Naţionala de handbal feminin a României a pierdut, la Buzău, meciul cu Ucraina din grupa I de calificare la turneul final al Campionatului European din 2010. Româncele au cedat partida cu 35-36, aceasta fiind prima înfrângere de pe teren propriu după patru ani.

"Sigur că nu ne aşteptam la înfrângere, dar cu maniera de joc a echipei, nu aveam cum să câştigăm, în faţa unei adversare harnice. Am vrut să demonstrăm că suntem individualităţi, nu echipă şi a venit înfrângerea. Ne considerăm mari şi tari, dar nu asta e realitatea! Aş face o mare eroare dacă aş remarca pe cineva, de obicei nu remarc decât echipa, dar acum nu pot să fac nici asta. Nu ştiu ce s-a întâmplat, probabil gândul la Sărbători a dus la acest rezultat, dar asta le-a adus amărăciune şi jucătoarelor, şi fanilor, pe care nu i-a putut răsplăti deloc. Nu cred că e important să dăm goluri pe la spate într-un meci cu miză", a declarat selecţionerul Radu Voina, citat de Mediafax.

Marcatoarele tricolore au fost Neagu 10 goluri, Vărzaru 6, Dincă 4, Amariei 4, Manea 3, Lecuşanu 3, Stanca 2, Brădeanu 2, Chintoan 1, în timp ce pentru Ucraina s-au remarcat Pidpalova 10 reuşite, Manacharova 7 şi Borshenko 6.

După patru meciuri jucate în grupa I, România a rămas cu 5 puncte, faţă de Ucraina, care a devenit lider, cu 7. La turneul final al CE din decembrie 2010, care va fi găzduit de Norvegia şi Danemarca, se vor califica primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe preliminare. România va juca următoarele partide în 26 mai, cu Portugalia (deplasare) şi în 29 mai, cu Elveţia, pe teren propriu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: handbal feminin
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close