Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România a învins Belarusul cu 25-22, în preliminariile CM de handbal masculin

România a învins Belarusul cu 25-22, în preliminariile CM de handbal masculin

România a învins Belarusul cu 25-22, în preliminariile CM de handbal masculin
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    11 Ian 2012   •   22:24

Reprezentativa masculină de handbal a României a învins, miercuri seară, naţionala Belarusului cu scorul de 25-22, într-un meci din grupa a 7-a preliminară a Campionatului Mondial care a avut loc la Sala Polivalentă din Bucureşti.

 
Echipa antrenată de Vasile Stângă a revenit după ce a fost condusă la pauză, scor 12-14, şi s-a impus graţie unei evoluţii excelente pe final de partidă.
 
Cel mai bun marcator al „tricolorilor” a fost Csepreghi, care a punctat de patru ori, în timp ce pentru oaspeţi Rutenka a înscris 6 goluri.
 
Este bine că am câştigat la trei goluri şi acum am văzut de ce sunt în stare bieloruşii, mai ales Rutenka. Ne vom lua măsurile necesare pentru retur. Echipa s-a bătut în apărare, dar poate că din dorinţa de a câştiga, s-au făcut multe greşeli de angajare a pivotului. Publicul ne-a ajutat enorm. Când ai asemenea suporteri, te împing de la spate”, a declarat Vasile Stângă, antrenorul echipei naţionale.
 
Ultimul meci din grupa a 7-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2013 va fi disputat de tricolori duminică, la Minsk, tot cu Belarus, rezultatul fiind vital pentru calificarea în play-off-ul competiţiei.
 
La Minsk, tot ce contează victoria, dar ne aşteaptă un meci mai dificil decât acesta. Sperăm să câştigăm sau, cel puţin, să facem egal”, a spus Valentin Ghionea.
 
În clasamentul grupei, România este pe primul loc, cu 6 puncte, fiind urmată de Belarus (4 puncte) şi Luxemburg (0 puncte).
 
Câştigătoarele celor şapte grupe preliminarii se vor califica la baraj, meciurile fiind programate, în dublă manşă, în luna iunie.
 
Echipele care se vor impune la baraj vor participa la turneul final, care va avea loc în luna ianuarie a anului viitor, în Spania, ţara gazdă şi actuala campioană mondială, Franţa, fiind calificate direct.

 

×
Subiecte în articol: România Belarus
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close