Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România a obţinut prima victorie la CM de handbal, dar a ratat calificarea

România a obţinut prima victorie la CM de handbal, dar a ratat calificarea

România a obţinut prima victorie la CM de handbal, dar a ratat calificarea
20 Ian 2011   •   09:39

Naţionala masculină de handbal a României a obţinut prima victorie la Campionatul Mondial din Suedia, scor 29-14 cu Australia, însă a fost o victorie doar de palmares după ce elevii lui Vasile Stângă aflaseră dinaintea partidei că sunt eliminaţi din cursa pentru accederea în grupele principale.

Înfrângerea umilitoare cu Algeria (14-15) şi remiza dintre Croaţia şi Serbia (24-24) au redus partida cu Australia la un meci fără miză, România urmând să mai dispute în Suedia ultimul meci din grupa preliminară C şi câteva meciuri de clasament.

Au marcat: Florea 5, Şimicu 4, Ghionea 3, Savenco 3, Sabou 3, A. Stamate 2, I. Stamate 2, Toma 2, Georgescu 2, Jurcă 1, Fenici 1, Csepreghi 1.

Clasament
1. Danemarca 8p
2. Croaţia 7p
3. Serbia 5p
4. Algeria 2p
5. România 2p
6. Australia 0p

Ultima etapă, joi:
ora 19:00 Algeria-Australia
ora 21:15 Danemarca-Croaţia
ora 21:30 Serbia-România

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a declarat că "tricolorii" au pierdut calificarea pe mâna lor. "Calificarea am pierdut-o pe mâna noastră, am zis că nu spun până nu e clar că ne calificăm sau pierdem. Meciul cu Algeria a fost cel pe care jucătorii îl vor avea pe conştiinţă. S-a vorbit doar de antrenor până acum, dar îi dau dreptate şi lui când spune că nu are ce face, când jucătorii ajung în situaţie de gol, unu la unu cu portarul, şi ratează. Am urmărit analiza meciului cu Algeria, pierdut la un gol, au fost 36 de ratări ale jucătorilor noştri", a declarat Gaţu.



×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close