Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România a pierdut în Belarus şi a ratat calificarea la barajul pentru CM de handbal masculin

România a pierdut în Belarus şi a ratat calificarea la barajul pentru CM de handbal masculin

România a pierdut în Belarus şi a ratat calificarea la barajul pentru CM de handbal masculin
Sursa foto: Foto: gsp.ro
de M.T.    |    15 Ian 2012   •   17:30

României a ratat calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial de handbal masculin din 2013, după ce a fost învinsă, duminică, la Minsk, de reprezentantiva Belarusului, scor 28-23 în ultimul meci din grupa a 7-a a preliminariilor.

 
Elevii lui Vasile Stângă au reuşit să rămână în joc doar în primul sfert de oră al partidei, după care gazdele s-au desprins. La pauză, naţionala Belarusului conducea cu 15-12, pentru ca în debutul părţii a doua să ia un avantaj care s-a dovedit în cele din urmă decisiv, 20-12, în minutul 38. 
 
„Tricolorii” au încercat să revină pe final, dar au ratat exasperant, irosind trei aruncări de la 7 metri şi trimiţând de opt ori mingea în bară, astfel că Rutenka&co. s-au impus în cele din urmă cu 28-23.
 
Valentin Ghionea a fost cel mai bun marcator al echipei României, cu 5 goluri, în timp ce gazdele au avut în Rutenka cel mai bun jucător, acesta înscriind de 11 ori.
 
În meciul tur, disputat la Bucureşti, România reuşise să câştige doar la trei goluri diferenţă, scor 25-22.
 
În clasamentul final al grupei, echipa antrenată de Vasile Stângă a încheiat pe locul 2, cu 6 puncte, la egalitate cu Belarus, dar a ratat calificarea la baraj în urma rezultatelor directe.

 

×
Subiecte în articol: România Belarus
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close