Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România a rămas cu o singură echipă în cupele europene la handbal feminin. HCM Baia Mare, Corona Braşov şi HC Zalău, eliminate

România a rămas cu o singură echipă în cupele europene la handbal feminin. HCM Baia Mare, Corona Braşov şi HC Zalău, eliminate

România a rămas cu o singură echipă în cupele europene la handbal feminin. HCM Baia Mare, Corona Braşov şi HC Zalău, eliminate
de M.T.    |    18 Noi 2013   •   08:39

U Jolidon Cluj a rămas singura reprezentantă a României în cupele europene la handbal feminin, după ce HCM Baia Mare, Corona Braşov şi HC Zalău au fost eliminate în acest weekend din competiţiile continentale.

În Liga Campionilor, HCM Baia Mare a pierdut sâmbătă, la Gyor, ultimul meci din faza grupelor, scor 26-28 în faţa actualei campioane a Europei, şi a ocupat ultimul loc, ratând astfel şi calificarea în Cupa Cupelor.

Vicecampioana României avea nevoie cel puţin de o remiză în Ungaria pentru a spera chiar să se califice în grupele principale ale Ligii Campionilor sau ca Thuringer HC, campioana Germaniei, să nu câştige meciul cu Hypo Niederosterreich pentru a continua în Cupa Cupelor.

Thuringer s-a impus însă cu 34-25 în partida cu Hypo şi a ocupat în cele din urmă locul 2, în timp ce echipa din Austria s-a clasat pe 3 şi va evolua în Cupa Cupelor.

Reprezentanta României în această competiţiei, Corona Braşov, a fost eliminată de formaţia croată Lokomotiva Zagreb, care a câştigat şi meciul retur disputat pe teren propriu, scor 25-23, acelaşi rezultat pe care îl obţinuse şi în prima manşă.

Mult mai dramatică a fost eliminarea echipei HC Zalău din Cupa EHF. Învingătoare cu 28-21 în faţa celor de la DHK Banik Most (Cehia) în meciul tur, elevele lui Gheorghe Tadici au pierdut cu acelaşi scor partida retur.

Echipa calificată mai departe s-a decis în urma aruncărilor de la 7 metri, acolo unde DHK Banik Most a avut câştig de cauză, scor 5-4.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close