Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România a ratat calificarea în finala CE de handbal feminin. Ne batem pentru bronz!

România a ratat calificarea în finala CE de handbal feminin. Ne batem pentru bronz!

România a ratat calificarea în finala CE de handbal feminin. Ne batem pentru bronz!
18 Dec 2010   •   16:53

Naţionala de handbal feminin a României va juca finala mică a Campionatului European, după ce a pierdut cu 23-25 partida disputată în semifinale cu Suedia.

Suedia a început mai bine partida şi a condus cu 2-0 şi 4-1. România a reuşit să revină şi să treacă în avantaj prin câte două goluri marcate de Stanca şi Neagu. Deşi am condus cu 10-8 în minutul 23, la pauză am intrat în dezavantaj cu un gol, Hagman încheiind prima repriză la 14-13.

Tot nordicele au fost cele care au marcat şi primul gol din repriza secundă, păstrând un avantaj de cel puţin un gol până în minutul 45, ajutate şi de faptul că româncele nu au fructiticat două avantaje numerice, primind chiar gol.

La 17-19, elevele lui Radu Voina s-au trezit şi au întors rezultatul pentru prima oară în mitanul secund, Ada Nechita înscriind două goluri pentru a încadra reuşita Ionelei Stanca. Momentul bun al "tricolorelor" a trecut însă repede, iar Torstenson a făcut ravagii în defensiva noastră, egalând în minutul 55 şi oferind Suediei avantaj de un gol un minut mai târziu.

Helgesson a dus scorul la 24-22, Cristina Neagu a ratat un şapte metri crucial pentru calificare, dar Ada Nechita redus din handicap cu un minut şi jumătate rămase de disputat. A apărut iarăşi din spate Torstenson care în minutul 59 a închis practic meciul, la scorul de 25-23.

România va disputa duminică finala mică a competiţiei, în companiei Danemarcei.

Marcatoare:

România
- Neagu 7 goluri, Stanca 6, Nechita 3, Brădeanu 3, Ardean-Elisei 2, Manea 1, Fiera 1.

Suedia - Torstenson 9 goluri, Jacobsen 4, Gullden 3, Hagman 2, Flognman 2, Wiberg 2, Wiel Frieden 1, Helleberg 1, Islas Helgesson 1.
 



×
Subiecte în articol: handbal feminin
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close