Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România ? Argentina 30-26. Prima victorie la Campionatul Mondial din Croaţia

România ? Argentina 30-26. Prima victorie la Campionatul Mondial din Croaţia

România ? Argentina 30-26. Prima victorie la Campionatul Mondial din Croaţia
19 Ian 2009   •   18:10

Naţionala masculină de handbal a României a învins formaţia Argentinei cu scorul de 30-26 (15-13), luni seara, la Osijek, într-un meci din grupa A a Campionatului Mondial din Croaţia.
În urma acestui rezultat, România păstrează şanse pentru o calificare în turul următor al competiţiei, cu condiţia să câştige următoarele două partide. România va juca următorul meci cu Australia, miercuri, de la ora 16:00, iar joi va întâlni Slovacia, într-o partidă pe care selecţionerul Aihan Omer o consideră o adevărată finală. "Este o victorie mare pentru echipa României. Sunt primele noastre puncte obţinute în faţa unui adversar foarte arţăgos. Cred că ziua de mâine de pauză este binevenită înaintea ultimelor două meciuri, cu Australia şi Slovacia. Ultimul joc, cel cu Slovacia, este ca o adevărată finală a grupei pentru noi", a afirmat Aihan Omer.
România s-a desprins din primele minute pe tabela de marcaj, având avantaj de 3-0. Partida a continuat cu formaţia noastră la cârmă, iar diferenţa a ajuns la patru goluri, 8-4 (12), 11-7 (21), dar ultimele cinci minute ale primei părţi au avut accente de dramatism. Argentina a egalat în minutul 28, 12-12, şi a avut atacul, însă tricolorii au reuşit să reziste şi au trecut din nou în avantaj, încheind prima repriză cu 15-13 pe tabelă, după un gol marcat de pe semicercul nostru de Sandu Iacob în ultima secundă, când sud-americanii aveau un jucător de câmp în locul portarului.
Partea secundă a început bine pentru formaţia noastră, care a marcat de două ori (17-13), dar adversarii au avut o nouă revenire, apropiindu-se la un singur gol, 17-16 (38). Elevii lui Aihan Omer s-au mobilizat şi au reuşit o perioadă bună, iar diferenţa a ajuns chiar la cinci goluri, 22-17 (44). Avansul echipei noastre a fost apoi şi de şase goluri, 27-21 (56), suficient pentru prima victorie a echipei noastre la Mondialul din Croaţia.
Antena3.ro / Agerpres

×
Subiecte în articol: Campionatul Mondial de handbal
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close