Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România - Australia: 40-20. Urmează decisivul cu Slovacia

România - Australia: 40-20. Urmează decisivul cu Slovacia

România - Australia: 40-20. Urmează decisivul cu Slovacia
Sursa foto: Handbal Romania
21 Ian 2009   •   17:45

România a întâlnit, miercuri, la Osijek, o echipă a Australiei compusă din albanezi, sârbi, croaţi şi nu numai, câştigând cu un scor clar, de 40-20. Echipa antrenată de Aihan Omer avea nevoie de această victorie, aşa cum trebuie să câştige şi meciul de joi, cu reprezentativa Slovaciei, pentru a putea spera la calificarea din Grupa A de la Campionatul Mondial din Croaţia.
Într-un meci în care nu era decât de pierdut, împotriva celei mai slabe echipe a turneului, "tricolorii" au reuşit repede să se aşeze la cârmă şi şi-au însuşit cele 2 puncte puse în joc. Victoria aceasta era vitală, după ce echipa noastră pierduse primele două partide din grupă, cu Franţa (21-31) şi Ungaria (27-30) şi câştigase doar meciul cu Argentina (30-26).
Aihan Omer a pregătit acest meci ştiind că va întâlni echipa cu cel mai slab atac şi cea mai slabă apărare de la Campionatul Mondial din Croaţia, motiv pentru care România nu a creat foarte mult spectacol în prima repriză. Dacă începutul meciului a fost unul relativ echilibrat, scorul fiind strâns în primele minute, România a reuşit desprinderea după primele 10 minute, având o serie de 6 goluri marcate făcă replică din partea "cangurilor". Scorul era de 11-4 pentru "tricolori" în minutul 14. Până la pauză, trupa lui Omer a reuşit să ducă tabela la 21-9 iar atenţia tuturor se îndrepta, deja, spre Slovacia.
A doua parte a jocului a fost câştigată tot de România, clar. Chiar dacă diferenţa de scor din a doua parte a jocului a fost mai mică, testul important de joi justifică, oarecum, lipsa de concentrare. Evidenţiatul reprizei a doua este Marian Cozma, un coşmar pentru portarul advers. Până la final, România a punctat mai mult la impresia artistică, prin fate spectaculoase, decât pe tabelă, aceasta arătând 40-20, anunţă gsp.ro.
România va întâlni, joi, reprezentativa similară a Slovaciei, într-un meci ce se va disputa de la ora 18:00. Şi în această partidă, românii vor trebui să dea totul dacă vor să se califice mai departe la acest Campionat Mondial, primul pentru handbalul masculin românesc după 14 ani.
"Băieţii s-au gândit mai mult la meciul de mâine. Avem resurse în plus faţă de Slovacia, care joacă împotriva Franţei.
Slovacii sunt mai echilibraţi decât ungurii, cu toate că nu au valori individuale. Franţa va câştiga fără nici o problemă, iar Slovacia va încerca să nu îşi accidenteze jucătorii", a declarat Alin Şania pentru gsp.ro. Handbalistul Stelei Bucureşti nu poate juca la acest Campionat Mondial.
Componenţa celor două echipe a fost:
România: Popescu, Bârză ? Timofte, Buricea, Nicolae, Petrea, Stavrositu, Toma, Ghionea, Jurcă, Rohozneanu, Iacob, Cozma, Irimescu. Antrenor: Aihan Omer.
Australia: Latinovic, Varkanitsas, Eitzen ? Blondell, Fletcher, Ramadani, Thomas, Schofeld, Matic, Calvert, Kelly, Ridley, Turanjanin, Subotic. Antrenor: Morten Fjeldstad
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Campionatul Mondial de handbal
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close