Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de handbal de la Aarhus

România s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de handbal de la Aarhus

 România s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de handbal de la Aarhus
Sursa foto: ionela stanca
24 Sep 2009   •   19:17


Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat joi în semifinalele Cupei Mondiale din Danemarca, după ce a învins Suedia, cu scorul de 41-24 (23-14), în ultimul meci din grupa preliminară A.

Tricolorele au trecut repede peste eşecul cu Rusia (25-35), pentru a reveni în forţă în meciul decisiv pentru calificare. Din primele minute au arătat că sunt mai în formă, au preluat conducerea şi au mărit constant avantajul până la 9 goluri diferenţă în prima repriză (22-13, min. 29 şi 23-14, la pauză). Colaborarea bună pe partea dreaptă dintre Amariei şi Maier, ultima fiind precisă şi de la 7 metri, dar şi angajările reuşite la pivoţii Manea şi Stanca au dat satisfacţie în faza ofensivă. Apărarea a fost şi ea mobilă, exactă, stimulând-o astfel pe portarul Ungureanu la cât mai multe intervenţii reuşite, scrie Mediafax.
După pauză, scorul a luat proporţii, ajungându-se ca fetele să conducă şi la diferenţă de 15 goluri, (33-18), portarul Stanciu primind doar patru. 41-24, scor final, dar şi calificare în semifinale, după un joc entuziasmant al României.
Rezultatul ultimului meci al zilei, dintre Rusia şi Danemarca, va stabili ierarhia exactă a grupei, din care primele două clasate merg mai departe. Indiferent de scorul acestui meci, România nu mai poate pierde locul secund. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi în grupa B, în care derby-ul neînvinselor Norvegia şi Germania, va decide adversara României din semifinale.

Marcatoarele echipei României au fost Maier 9 goluri, Vărzaru 5, Stanca 5, Manea 4, Puşcaşu 3, Amariei 3, Moldovan 3, Vădineanu 3, Neagu 3, Elisei-Ardean 2, Vizitiu 1. Din tabăra suedeză s-a remarcat Torstenson, cu 6 reuşite.

Semifinalele vor avea loc sâmbătă, de la orele 15.05 şi 17.15, finala mică este programată duminică, de la ora 16.30, iar finala mare în aceeaşi zi, de la ora 18.30.

La ediţia din 2008, reprezentativa României nu a obţinut nicio victorie.

Câştigătoarea Cupei Mondiale va fi recompensată cu 25.000 de euro, finalista cu 15.000 de euro, medaliata cu bronz, cu 10.000 de euro, iar echipa de pe locul patru, cu 5.000 de euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close