Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România va juca cu Belarus în play-off-ul pentru CM de handbal din China

România va juca cu Belarus în play-off-ul pentru CM de handbal din China

România va juca cu Belarus în play-off-ul pentru CM de handbal din China
14 Dec 2008   •   17:33

Naţionala de handbal feminin a României va întâlni reprezentativa similară a Belarusului, în dubla manşă eliminatorie contând pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din China (2009), conform tragerii la sorţi, care a avut loc, duminică, la Skopje. Manşa tur se va disputa în 6-7 iunie 2009, iar cea retur o săptămână mai târziu.
La Campionatul Mondial (29 noiembrie-13 decembrie 2009) sunt calificate direct ţara gazdă, China, campioana en-titre, Rusia, dar şi finalistele de la Campionatul European din Macedonia, Spania şi Norvegia, acolo unde România a terminat pe locul 5. Celelalte meciuri din play-off-ul pentru turneul final: Slovacia-Ungaria, Suedia-Muntenegru, Serbia-Germania, Croaţia-Franţa, Macedonia-Austria, Portugalia-Danemarca şi Ucraina-Olanda.
Într-o declaraţie făcută agenţiei Mediafax, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a spus că naţionala României are prima şansă în dubla manşă cu Belarusul. "Va fi o dublă manşă accesibilă", a declarat Gaţu. La rândul său, selecţionerul Radu Voina a apreciat tragerea la sorţi ca fiind mulţumitoare.
El a declarat totuşi pentru NewsIn că tricolorele nu pleacă neapărat cu prima şansă în dubla manşă cu Belarus. "Tragerea la sorţi e mulţumitoare, dar Belarusul nu trebuie considerat un adversar facil. E o formaţie care impresionează prin talie şi care a avut meciuri destul de bune la Campionatul European. Vor mai câştiga şi experienţă, aşa că vom avea o dublă manşă dificilă care trebuie pregătită cu foarte mare seriozitate. La ora actuală, în Europa, mai sunt foarte puţine echipe despre care poţi spune că pornesc cu şansa a doua, cu atât mai mult Belarus, care face parte din fosta Uniune Sovietică", a declarat Radu Voina.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Campionatul Mondial de handbal
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close