Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Spania a obţinut medalia de bronz la CM din Suedia

Spania a obţinut medalia de bronz la CM din Suedia

Spania a obţinut medalia de bronz la CM din Suedia
30 Ian 2011   •   17:33

Naţionala de handbal masculin a Spaniei a câştigat, duminică, la Malmo, medaliile de bronz ale Campionatului Mondial, după ce a învins în finala mică, reprezentativa ţării gazdă Suedia, scor 24-23 (11-11), informează Mediafax.
   
În finala mare se vor duela, tot duminică, deţinătoarea trofeului mondial Franţa şi reprezentativa Danemarcei.
   
Dacă naţionala Franţei va câştiga medaliile de aur va egala recordul la titluri mondiale, deţinut în prezent de România şi Suedia, cu câte patru trofee. De asemenea, Franţa, care deţine în paralel titlul olimpic şi pe cel european, va deveni prima echipă naţională ce îşi păstrează titlul mondial, din 1974 încoace, performanţa de atunci fiind realizată tot de reprezentativa României. La distanţă de 27 de ani, tricolorii s-au clasat abia pe locul 19, la ediţia CM din 2011.
   
Conform regulamentului, echipele de pe locurile 2-7 la CM din Suedia se vor califica direct în turneele preolimpice 2012, în timp ce campioana mondială va obţine calificarea directă la JO de la Londra.
   
Înaintea celor două finale, IHF i-a premiat pe cei mai buni handbalişti ai lumii în 2010, Cristina Neagu, respectiv Filip Jicha.
   
Următoarele două ediţii ale Campionatului Mondial vor avea loc în Spania (2013) şi Qatar (2015).

×
Subiecte în articol: Spania Suedia
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close