Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Spania este noua campioană mondială la handbal masculin

Spania este noua campioană mondială la handbal masculin

Spania este noua campioană mondială la handbal masculin
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    28 Ian 2013   •   10:45

Spania este noua campioană mondială la handbal masculin, după ce a reuşit să câştige finala cu Danemarca, disputată duminică seară la Barcelona, cu scorul de 35-19.

Susţinuţi frenetic de publicul din Palau Sant Jordi, ibericii nu le-au lăsat nicio şansă adversarilor, conducând jocul din primul până în ultimul minut. Soarta meciului era practic decisă de la pauză, atunci când gazdele aveau deja un avantaj de opt goluri, 18-10.

Danezii, deţinătorii titlului european, nu au reuşit să repare din imaginea deplorabilă lăsată în prima parte, iar în repriza a doua, avantajul spaniolilor s-a dublat.

Victoria obţinută de Spania este cea mai mare într-o finală de campionat mondial, precedentul record fiind deţinut de Suedia, care a învins Cehoslovacia cu scorul de 22-12 în ultimul act din 1958.

Este al doilea titlu mondial cucerit de naţionala Spaniei, după cel din 2005, din Tunisia, atunci când ibericii au trecut cu 40-34 de Croaţia.

Danezii se află la cea de-a doua finală consecutivă pierdută, nordicii fiind învinşi în 2011 de Franţa, scor 35-37, după prelungiri.

Medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal masculin din Spania a revenit Croaţiei, care, în finala mică, a trecut cu 31-26 de Slovenia.

×
Subiecte în articol: Spania Danemarca record Barcelona Croatia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close