Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Surpriză de proporții la CSM București. Echipa de handbal a realizat trei transferuri de senzație

Surpriză de proporții la CSM București. Echipa de handbal a realizat trei transferuri de senzație

Surpriză de proporții la CSM București. Echipa de handbal a realizat trei transferuri de senzație
Sursa foto: Foto: CSM Bucuresti Oficial/ Facebook
17 Feb 2018   •   15:59

Echipa de handbal feminin a CSM Bucureşti se întăreşte pentru noul sezon cu trei jucătoare de clasă mondială, Andrea Lekic, Dragana Cvijic şi Jovanka Radicevic, componentele formaţiei Vardar Skopje, ajungând la o înţelegere cu clubul din capitala României, urmând să devină ''tigroaice'' din această vară, informează un comunicat al clubului. 

''Ca în fiecare an, CSM Bucureşti îşi propune câştigarea celei mai tari competiţii intercluburi, iar pentru asta, conducerea clubului a perfectat deja primele transferuri pentru sezonul care vine. Trei dintre cele mai bune jucătoare din Europa au bătut palma cu campioana României, întărind ideea că echipa 'tigroaicelor' este una dintre cele mai bune de pe continent'', se arată în comunicat. 

Directorul General al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, a precizat că îşi doreşte tot ce este mai bun pentru club şi că negocierile cu cele trei jucătoare de la Vardar nu au fost dificile. 

''Îmi doresc tot ce este mai bun pentru acest club şi, în acest caz, pentru această minunată echipă de handbal pe care o avem. Negocierile nu au fost dificile, am ajuns rapid la un acord şi mă bucură faptul că ne-au ales pe noi'', a menţionat Szabo, conform sursei citate. 

Andrea Lekic a remarcat, la rândul său, că CSM este unul dintre cele mai mari cluburi din Europa. ''Am ales CSM pentru că este unul dintre cele mai mari cluburi din Europa şi îşi doresc să cucerească Liga Campionilor în fiecare an. Aceasta este ambiţia mea principală şi sunt foarte încântată că o să evoluez alături de atâtea jucătoare bune. Cunosc o mare parte din viitoarele colege şi sunt convinsă că mă vor ajuta să mă adaptez cât mai repede. Am auzit o mulţime de lucruri frumoase despre Bucureşti şi abia aştept să descopăr oraşul'', a spus Lekic. 

Cea mai bună jucătoare a lumii în 2012 şi câştigătoare a Ligii Campionilor în 2013, Lekic este una dintre cele mai experimentate coordonatoare de joc. Născută pe 6 septembrie 1987, sârboaica şi-a început cariera la ORK Belgrad, debutând la doar 18 ani în prima echipă. După alte două transferuri interne, Lekic a făcut pasul către RK Krim Ljubljana, acolo unde a petrecut 4 sezoane (2007-2011). Gyori Audi ETO KC (2011-2013) şi ZRK Vardar Skopje (2013-2018) sunt alte două cluburi de referinţă în cariera sportivei. Andrea Lekic a semnat o înţelegere valabilă pentru 2 sezoane şi va purta tricoul cu numărul 7. 

Dragana Cvijic este una dintre cele mai masive jucătoare de pe semicerc. Sârboaica în vârstă de 27 ani a fost colega Cristinei Neagu şi a Majdei Mehmedovic la Buducnost Podgorica, echipă alături de care a câştigat, în 2015, trofeul Ligii Campionilor. Dragana vine la Bucureşti pentru un sezon şi va evolua cu numărul 72 pe tricou. 

''Am fost foarte aproape de un transfer la CSM Bucureşti anul trecut, dar am decis să merg la Vardar. Sunt foarte fericită de alegerea mea de acum deoarece o să avem o echipă foarte puternică în următorul sezon. Atmosfera în sală e incredibilă, îmi amintesc de la Bucharest Trophy şi mă bucur că o să joc într-o ţară care trăieşte pentru handbal. Am venit aici pentru că vreau să câştig Liga Campionilor, acesta este obiectivul meu şi sunt sigură că putem obţine această performanţă'', a precizat Cvijic. 

Pe de altă parte, Jovanka Radicevic a ţinut să evidenţieze căldura suporterilor echipei CSM Bucureşti. ''Abia aştept să joc cu un asemenea public în spate, care să ne încurajeze în permanenţă'', a menţionat aceasta. 

Sportiva din Muntenegru este campioană europeană în 2012 şi vicecampioană olimpică, în acelaşi an. S-a format ca jucătoare la ZRK Buducnost, acolo unde a evoluat timp de 7 sezoane. Are în palmares şi o Ligă a Campionilor, obţinută cu Gyori Audi ETO KC în 2013. Radicevic va petrece două sezoane la campioana României şi a ales să joace cu numărul 44. 

''Sunt foarte fericită că o să fac parte din cea mai bună echipă şi că o să joc alături de cea mai bună jucătoare din lume. E un club nou pentru mine, am ambiţii mari şi obiective pe măsură. O să dau tot ce am mai bun pentru această echipă. Am avut ocazia să joc împotriva CSM-ului la Bucureşti, iar fanii au făcut o atmosferă incredibilă şi ne-a fost greu să jucăm cu presiunea sălii. Sunt oameni înnebuniţi după handbal şi abia aştept să joc cu un asemenea public în spate, care să ne încurajeze în permanenţă. Cred că oricărei echipe îi este greu să joace la Bucureşti'', a spus Radicevic, conform comunicatului. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: CSM Bucuresti echipa Handbal transfer
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close